Pieptul de pui se pune in apa cu sare, la fiert, pentru circa 20-30 minute.
Fasolea se scurge de zeama, se clateste si se lasa pana s-a scurs bine, dupa care se pune intr-un castron.
Punem si ceapa taiata solzisori, condimentele dupa gust, maioneza.
Pieptul de pui il taiem cubulete,...
Stafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea.
Adaugam vanilia, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Punem si...
Laptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste.
Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam.
Intr-un bol, amestecam bine oul si il turnam peste faina.Treptat, se adauga si laptele cu untul topit, si se framanta bine, daca...
Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare.
Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15 minute.
Se framanta cu putin ulei, dupa cele 15 minute trecute, se lasa din nou la odihnit pentru 10...
Ouale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute.
Se pune uleiul si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si apa.
Mixam toata compozitia bine.
Intr-o tava de chec, punem hartie de copt, turnam din...
Intr-o craticioara, se pune ceapa tocata marunt, adaugam untul si lasam sa se inmoaie.
Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pune peste ceapa inmuiata, impreuna cu 2 litri de apa.
Se scurge zeama de la supa, iar cartofii si ceapa se pun in robotul de bucatarie.
Treptat, se...
Pentru mousse de ton:
Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta.
Pentru biscuiti:
Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2...
Untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa.
Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de vanilie.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cateva patratele de ciocolata alba taiate...
Fasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs.
Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri.
Adaugam fasolea scursa bine,cascavalul si mozzarella le taiem cuburi.
Punem maioneza si amestecam toate ingredientele si se...
Carnea se taie cuburi,se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot cu ulei de masline,sare si piper.
Se pune apa cat sa acopere ,se seteaza functia High,pentru 3 ore.
Dupa cele 3 ore se adauga ceapa tocata marunt,morcovul taiat rondele si ciuperciile felii.
Usturoiul se striveste si se...
Ouale se pun la fiert in apa cu sare cateva minute.
Se curata ouale fierte de coaja,se taie in doua(pe lung),se scoate cu grija galbenusul care se pune separat.
Strivim galbenusuriile,punem crema de somon,maioneza,smantana si piperul si amestecam bine pana cand devine totul o pasta.
Se...
Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt.
Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un cutit.
Amestecam toate ingredientele si incepem sa formam chiftelele.
Se trec prin pesmet, se...
Somonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu.
Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute.
Se inlatura folia de aluminiu,alunele le maruntim bine cu un cutit si le amestecam cu...
Untul se taie cuburi si se amesteca bine cu zaharul, pana devine o pasta.
Se adauga esenta de vanilie si mierea.
Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, sarea si oul.
Amestecam bine toate ingredientele, aluatul il punem intr-o folie de plastic si lasam 30 minute la...
Ouale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat.
Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine.
Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte cateva minute.
Morcovul si cascavalul se dau tot pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam marunt....
Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul.
Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava, punem hartie de copt, intindem aluatul bine, il intepam cu furculita si dam la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp,...
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute.
Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii.
Punem condimentele, telina data pe razatoarea mare si acoperim cu apa, lasam la foc mic sa fiarba.
Dupa circa...
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine.
Se adauga esenta de vanilie, faina si se amesteca usor cu o spatula.
Punem si stafidele si omogenizam.
Cu o forma de inghetata sau cu doua linguri, se ia din aluat, se pune pe o tava tapetata cu...
Intr-un bol, amestecam zaharul cu ouale, pana cand se topeste.
Adaugam treptat uleiul si mixam bine compozitia.
Punem esenta de vanilie, cocosul, amestecam usor si punem faina pana se omogenizeaza.
Se pune compozitia intr-un pos si formam fursecuriile intr-o tava tapetata cu hartie de...
Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul.
Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta de rom, praful de copt amestecat cu putina faina, si treptat se adauga cata faina este necesara pentru...
Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul.
Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta omogena.
Se pune colorantul verde si se omogenizeaza.
Punem faina(mai intai puneti 220 g ,daca...
Untul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt.
Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare.
Coaja de la lamaie se da pe razatoarea mica,iar lamaia se stoarce bine.
Faina se amesteca cu praful...
Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra.
Catelul de usturoi se curata si se taie felii.
Muschiul de porc se pune intr-o tava de ceramica,se pune vinul alb,deasupra punem usturoiul...
Pieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider.
Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata suprafata si incepem sa adaugam felii de mozzarella si felii de rosii.
Frunzele de busuioc se pun peste...
Rondelele de ananas se pun la scurs intr-o sita.
Piscoturiile se dau prin compotul de ananas pe ambele parti,si se aranjeaza intr-o tava cu pereti detasabili de tort,de diametrul de 22 cm.
Rondelele de ananas se aranjeaza de jur imprejurul formei.
Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa...
Se pun cei 3 l de apa la fiert impreuna cu vegeta.
Cand incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari.
Dovlecelul se adauga dupa vreo 15 minute.
Se fierb legumele cam 40 minute,se verifica cu furculita daca sunt fierte si se scot intr-un castron.
Se...
Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste...
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt.
Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama.
Punem pasta proaspata,acoperim cu apa,punem condimentele si lasam la foc mic sa fiarba.
Cand e aproape gata se punem pasta de tomate si...
Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati si se pune intr-un castron cu apa.
Aripiile de pui le punem la fiert in oala de ciorba cam 15 minute.
Morcovul il taiem rondele,ceapa o tocam marunt,iar telina cuburi sau se da pe razatoarea mare si le punem intr-o tigaie cu ulei de...
Carnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul de Multicooker cu ulei de masline,la functia Fry pentru cateva minute.
Punem apa cat sa acopere si setam functia Boil pentru 01:30 -2 ore.
Dupa circa 1 ora,punem ceapa tocata marunt,condimente si fasolea pastai curatata si rupta in bucati...
Salata Domnitei
Pieptul de pui se pune in apa cu sare, la fiert, pentru circa 20-30 minute. Fasolea se scurge de zeama, se clateste si se lasa pana s-a scurs bine, dupa care se pune intr-un castron. Punem si ceapa taiata solzisori, condimentele dupa gust, maioneza. Pieptul de pui il taiem cubulete,...
Chec din albusuri cu stafide
Stafidele se lasa intr-un bol cu esenta de rom, pentru circa 2 ore. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare cateva minute, dupa care, adaugam zaharul si mixam pana devine ca o bezea. Adaugam vanilia, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Punem si...
Gogosi glazurate cu ciocolata alba
Laptele se pune la incalzit, se adauga si untul si se amesteca pana cand se topeste. Intr-un castron, punem faina, zaharul, drojdia, praful de sare si amestecam. Intr-un bol, amestecam bine oul si il turnam peste faina.Treptat, se adauga si laptele cu untul topit, si se framanta bine, daca...
Pizza cu blat Good Food
Intr-un castron inalt, punem faina,drojdia, malaiul si sarea mare. Punem uleiul de masline, treptat punem apa si amestecam usor pana devine un aluat moale, se acopera si se da deoparte 15 minute. Se framanta cu putin ulei, dupa cele 15 minute trecute, se lasa din nou la odihnit pentru 10...
Chec cu cacao si ciocolata alba
Ouale se pun intr-un castron inalt si se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute. Se pune uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie si apa. Mixam toata compozitia bine. Intr-o tava de chec, punem hartie de copt, turnam din...
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Intr-o craticioara, se pune ceapa tocata marunt, adaugam untul si lasam sa se inmoaie. Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se pune peste ceapa inmuiata, impreuna cu 2 litri de apa. Se scurge zeama de la supa, iar cartofii si ceapa se pun in robotul de bucatarie. Treptat, se...
Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton
Pentru mousse de ton: Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta. Pentru biscuiti: Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2...
Briose cu banane
Untul la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga ouale, se amesteca, apoi se adauga bananele pisate cu furculita, esenta de vanilie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cateva patratele de ciocolata alba taiate...
Salata de fasole rosie cu maioneza
Fasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa bine,cascavalul si mozzarella le taiem cuburi. Punem maioneza si amestecam toate ingredientele si se...
Carne de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot
Carnea se taie cuburi,se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot cu ulei de masline,sare si piper. Se pune apa cat sa acopere ,se seteaza functia High,pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore se adauga ceapa tocata marunt,morcovul taiat rondele si ciuperciile felii. Usturoiul se striveste si se...
Oua umplute cu crema de somon
Ouale se pun la fiert in apa cu sare cateva minute. Se curata ouale fierte de coaja,se taie in doua(pe lung),se scoate cu grija galbenusul care se pune separat. Strivim galbenusuriile,punem crema de somon,maioneza,smantana si piperul si amestecam bine pana cand devine totul o pasta. Se...
Chiftele de porc cu telina si busuioc
Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un cutit. Amestecam toate ingredientele si incepem sa formam chiftelele. Se trec prin pesmet, se...
Somon in crusta de alune si parmezan
Somonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute. Se inlatura folia de aluminiu,alunele le maruntim bine cu un cutit si le amestecam cu...
Biscuiti cu miere 2
Untul se taie cuburi si se amesteca bine cu zaharul, pana devine o pasta. Se adauga esenta de vanilie si mierea. Adaugam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, sarea si oul. Amestecam bine toate ingredientele, aluatul il punem intr-o folie de plastic si lasam 30 minute la...
Placinta cu dovlecei si morcovi
Ouale se amesteca bine cu uleiul care se toarna treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste oua si se amesteca bine. Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa deoparte cateva minute. Morcovul si cascavalul se dau tot pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam marunt....
Prajitura cu mere si bezea
Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul. Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava, punem hartie de copt, intindem aluatul bine, il intepam cu furculita si dam la cuptor pentru 15 minute. Intre timp,...
Mancare de ciuperci cu mazare si cartofi
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun in ulei de masline, la calit, pentru cateva minute. Adaugam morcovul taiat rondele si ciuperciile curatate si taiate felii. Punem condimentele, telina data pe razatoarea mare si acoperim cu apa, lasam la foc mic sa fiarba. Dupa circa...
Fursecuri cu stafide
Untul moale se amesteca cu zaharul pudra, se adauga treptat cate un ou si se mixeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, faina si se amesteca usor cu o spatula. Punem si stafidele si omogenizam. Cu o forma de inghetata sau cu doua linguri, se ia din aluat, se pune pe o tava tapetata cu...
Fursecuri fragede
Intr-un bol, amestecam zaharul cu ouale, pana cand se topeste. Adaugam treptat uleiul si mixam bine compozitia. Punem esenta de vanilie, cocosul, amestecam usor si punem faina pana se omogenizeaza. Se pune compozitia intr-un pos si formam fursecuriile intr-o tava tapetata cu hartie de...
Fursecuri cu portocala si mac
Intr-un castron inalt, punem untul (la temperatura camerei sa fie) cu zaharul, mixam bine, adaugam oul, coaja de portocala si macul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele, se adauga esenta de rom, praful de copt amestecat cu putina faina, si treptat se adauga cata faina este necesara pentru...
Biscuiti cu miere
Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta omogena. Se pune colorantul verde si se omogenizeaza. Punem faina(mai intai puneti 220 g ,daca...
Fursecuri cu lamaie
Untul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt. Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Coaja de la lamaie se da pe razatoarea mica,iar lamaia se stoarce bine. Faina se amesteca cu praful...
Muschiulet de porc cu sos de soia si crusta de alune
Muschiuletul de porc se curata de pielite, se taie in doua, se stropeste cu ulei pe ambele parti, se condimenteaza si se pune sos de soia deasupra. Catelul de usturoi se curata si se taie felii. Muschiul de porc se pune intr-o tava de ceramica,se pune vinul alb,deasupra punem usturoiul...
Piept de pui cu mozzarella si rosii la cuptor
Pieptul de pui se unge cu ulei de masline,se condimenteaza,se acopera si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se scot bucatiile de pui,se taie in doua,se cresteaza pe toata suprafata si incepem sa adaugam felii de mozzarella si felii de rosii. Frunzele de busuioc se pun peste...
Tort diplomat cu iaurt de visine
Rondelele de ananas se pun la scurs intr-o sita. Piscoturiile se dau prin compotul de ananas pe ambele parti,si se aranjeaza intr-o tava cu pereti detasabili de tort,de diametrul de 22 cm. Rondelele de ananas se aranjeaza de jur imprejurul formei. Gelatina se hidrateaza in 100 ml apa...
Supa crema de legume
Se pun cei 3 l de apa la fiert impreuna cu vegeta. Cand incepe sa clocoteasca se adauga legumele curatate si taiate in bucati mai mari. Dovlecelul se adauga dupa vreo 15 minute. Se fierb legumele cam 40 minute,se verifica cu furculita daca sunt fierte si se scot intr-un castron. Se...
Tort nins cu cocos si crema de visine
Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva. Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou. Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste...
Tocana de strozzapreti cu fasole pastai si pasta de tomate
Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o tigaie impreuna cu putin unt. Dupa cateva minute adaugam ulei de masline si fasolea pastai scursa de zeama. Punem pasta proaspata,acoperim cu apa,punem condimentele si lasam la foc mic sa fiarba. Cand e aproape gata se punem pasta de tomate si...
Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui
Fasolea pastai se curata de capete,se rupe in bucati si se pune intr-un castron cu apa. Aripiile de pui le punem la fiert in oala de ciorba cam 15 minute. Morcovul il taiem rondele,ceapa o tocam marunt,iar telina cuburi sau se da pe razatoarea mare si le punem intr-o tigaie cu ulei de...
Fasole pastai cu ceafa de porc la Multicooker
Carnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul de Multicooker cu ulei de masline,la functia Fry pentru cateva minute. Punem apa cat sa acopere si setam functia Boil pentru 01:30 -2 ore. Dupa circa 1 ora,punem ceapa tocata marunt,condimente si fasolea pastai curatata si rupta in bucati...