Prajitura cu mere si bezea

de Bya Ralu in Dulciuri, 3 Dec 2016 | 9377 vizualizari

 

Excelenta a fost, de aici am luat reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-si-bezea-55104.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar+ 8 linguri pt bezea
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul.

Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt.

Intr-o tava, punem hartie de copt, intindem aluatul bine, il intepam cu furculita si dam la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp, merele se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare.

Se pun la calit impreuna cu putina scortisoara si 2 linguri de zahar, se lasa pana cand scade zeama.

Albusurile se bat spuma cu cele 8 linguri de zahar, pentru circa 10 minute, pana cand se obtine o bezea.

Aluatul se scoate din cuptor, deasupra punem merele calite.

Punem si si spuma de albusuri deasupra si dam la cuptor pana cand devine auriu.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mere si crema diplomat