Reteta luata de la Laura Adamache, super buni
"Bunatati pentru colindatori"
Pentru mousse :
Pentru mousse de ton:
Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta.
Pentru biscuiti:
Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2 galbenusuri.
Parmezanul se rade pe razatoarea mica, se adauga in bol, impreuna cu semintele de mac.
Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Daca aluatul este prea dens, se adauga 1-2 lingurite apa rece.
Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 minute.
Pudram masa de lucru cu faina, punem aluatul, il aplatizam cu facaletul si intindem intr-o foaie de cca 7-8 mm grosime pe care il decupam cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un paharel micut.
Se pun biscuitii intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se lasa 15 minute pana se rumenesc putin.
Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se pot orna.
Pofta buna!