Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 6 Ian 2017 | 3110 vizualizari

 

Reteta luata de la Laura Adamache, super buni
"Bunatati pentru colindatori"
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 75 g parmezan ras
  • 2 linguri rase de seminte de mac

Pentru mousse :

  • 1 cutie branza pufoasa delaco
  • 2 cutii de ton
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton:

Pentru mousse de ton:

 Tonul se scurge bine de ulei, se pune intr-un castron, impreuna cu branza pufoasa si patrunjelul tocat marunt. Se paseaza totul cu un blender, pana devine o pasta.

Pentru biscuiti:

Punem faina intr-un bol, untul moale la temperatura camerei, cele 2 galbenusuri.

Parmezanul se rade pe razatoarea mica, se adauga in bol, impreuna cu semintele de mac.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Daca aluatul este prea dens, se adauga 1-2 lingurite apa rece.

Se inveleste aluatul in folie de plastic si se pune la frigider pentru 30 minute.

Pudram masa de lucru cu faina, punem aluatul, il aplatizam cu facaletul si intindem intr-o foaie de cca 7-8 mm grosime pe care il decupam cu ajutorul unei forme rotunde sau cu un paharel micut.

Se pun biscuitii intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se lasa 15 minute pana se rumenesc putin.

Se lasa sa se raceasca complet, dupa care se pot orna.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac ornati cu mousse de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosioare cu ton