Curatam legumele,le spalam bine dupa care le taiem bucati mai mari,ceapa o lasam intreaga,
Spalam pulpele (le taiem in 2) si le adaugam in apa cu sare si legumele si punem la fiert,
Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca putin,...
Blat -intr-un bol amestecam ingredientele uscate si in alt bol cele umede,
Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine,
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,
Branza o amestecam cu oul,zaharul,coaja de portocale,am adaugat fructele(cu tot...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu urda,zaharul si amestcam bine,adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si sarea,
Se framanta bine pana devin o coca omogena,
Invelim coca in...
Blatul -mixam albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,
Separat intr-un bol mixam untul moale cu galbenusurile si adaugam albusurile,
Adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam cu o lingura cu miscari usoare,
Turnam 1/2 din compozitie in...
Fasolea o alegem,o punem in apa cateva ore,
Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cu sare (schimband apa de 2-3 ori)
Cand este fiarta, o scurgem de apa si o pisam cu blenderul, adaugam 1/2 din usturoiul pisat
Intre timp curatam ceapa si o tocam
Intr-o tigaie adaugam uleiul...
Varza o spalam bine si o punem in apa cateva ore.
Se stoarce bine de apa si se taie fideluta
Intr-o cratita adaugam uleiul, ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boiaua de ardei, 1/2 varza, felii de slanina si restul de varza. Adaugam apa cat sa acopere varza, foile...
Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,1 lingurita faina.
Cernem faina intr-un vas,adaugam sarea,coaja de portocala,zahrul,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,iaurtul la temperatura camerei,ouale batute si incepem sa framantam cu mainele umezind cu ulei....
Maiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute.
Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei, coaja de portocala, lamaie, adaugam maiaua amestecand pana ce se omogenizeaza. Faina o cernem intr-un vas...
Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,
Adaugam galbenusurile mixam bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat
Amestecam faina cu praful de budinca,praful de copt,
Adaugam peste spuma de albusuri si cu o paleta/lingura amestecam...
Ghebele (conservate in sare) le spalam bine si le lasam sa se scurga,
Intr-o cratita adaugam apa si cand s-a incalzit apa adaugam ghebele si le fierbem schimband apa de 2 ori.
Cand au fiert le scurgem bine de apa,
Intre timp curatam ceapa si usturoiul, tocam marunt,
Intr-o tigaie...
Untul care l-am tinut la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam pe rand ouale mixand bine dupa fiecare,
Adaugam smantana,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt,
Amestecam cu o lingura pana ce este incorporata bine faina,
Turnam compozitia(din...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste zaharul,
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat,
Amestecam faina cu praful de copt si coaja de lamaie,
Adaugam faina peste spuma de albusuri si amestecam...
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei,
Ii strecuram de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca
Cand s-au racit ii curatam si cu ajutorul unui cutit facem o adancitura,
Condimentam cartofii cu sare si piper,...
Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste castravetii spalati(eu am pus intr-un lighean)
Acoperim lighenul si lasam pana a 2 zi (daca am pus la ora 8 apa peste castraveti pana la ora 8 a doua zi nu umblam la ei)
Spalam castraveti in saramura...
Cojile de nuci - Mixam ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul,mixand in continuare,adaugam cacao si faina treptat pana rezulta un aluat care nu se lipeste de maini,
Invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min,
Cu mainele unse de ulei formam bilute(eu le-am facut pe toate dupa care...
Intindem aluatul de pizza pe masa infainata,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,
Amestecam sosul de rosii cu busuioc,sare,piper,oregano,
Ungem aluatul cu sosul de rosii,
Adaugam salamul taiat cubulete,gogosar,masline,
Batem 3 oua si adaugam peste blat,adaugam deasupra branza...
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei.
Intindem aluatul putin cu sucitorul, taiem tringhiuri si adaugam cate o lingurita de nutella pe partea cea mai lata si rulam cat mai strans.
Repetam pana terminam(eu am facut si cu marmelada)
Le asezam in tava tapetata cu hartie de...
Untul la temperatura camerei il mixam spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza,
Intr-un bol amestecam faina cu cacao,praful de copt,ciocolata rasa,
Adaugam peste crema de unt,esenta de migdale si framantam pana se incorporeaza faina,...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul si devine o spuma lucioasa,
Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza,adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si amestecam cu o paleta pana se omogenizeaza,
In tava de briose adaugam...
Se pune apa cu sare intr-un vas si se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam macaroanele si le fierbem conform instructiunilor, le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana, coaja de lamaie, branza de vaci si...
Cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem si ii prajim in uleiul incalzit,scoatem pe un servetel absorbant,
Pieptul de pui il taiem felii subtire si le condimentam cu condimete pentru pui,acoperim si lasam cca 15 min,dupa care prajim in putin ulei sau intr-o tigaie grill,
Scoatem pe un...
Ficatul il punem in apa rece si lasam cca 10 min dupa care spalam pana nu mai iese sange,dupa care il punem la scurs.
Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,cand sa incalzit adaugam bucatile de ficat si lasam sa fiarba cateva colocote(cat sa luam spuma)
Intr-o tigaie adaugam uleiul si...
Intr-o tigaie incalzim uleiul si facem oul,(eu am preferat sa fie moale)scoatem pe un servetel absorbant,
Taiem bagheta in 2,adaugam felii de rosii,oul,felii miez de lapte si castravete,adaugam a 2 felie si servim
Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina,sare,zahar,drojdia dizolvata in putin lapte,boia de ardei si restul de lapte,cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina)
Intindem coca...
Ardei ii coacem pe gratar sau pe plita,
Cand sau copt pe toate partile le adaugam intr-o cratita adaugam sare peste ele si acoperim cu capac,lasam sa se raceasca bine
Dupa ce s-au racit ii curatam de pielita si de cotor cu seminte
Asezam ardeii in borcanele curate si sterilizate,
La 1...
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii subtiri,
Intr-un vas pisam usturoiul, adaugam condimentele dupa gust si condimentam feliile de snitel.
Cascavalul il vom taia in felii.
Pe fiecare felie de snitel adaugam 1 bucata de cascaval si rulam,repetam pana terminam.
Faina,pesmetul il...
Intr-un bol amestecam faina cu coaja de lamaie, zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,acoperim si lasam la dospeasca 10 min,
Adaugam iaurtul,ouale batute,unturasi incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios(daca mai este nevoie...
Carnea o spalam si o taiem cubulete,
Intr-o cratita adaugam ulei si cand s-a incalzit adaugam carnea si o prajim pe toate partile,
Tocam ceapa marunt si adaugam peste carne,boiaua de ardei,bulionul si amestecam lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam apa cat sa acopere,
Acoperim...
Intr-un bol mai mare mixam ouale cu un praf de sae,adaugam zaharul si mixam bine,adaugam laptele,uleiul,esenta de vanilie si amestecam
Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem peste amestecul de oua,amestecam cu miscari usoare,acoperim si dam compozitia la frigider 30 min,...
Bilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Chec -intr-un bol mai mare amestecam ingredientele lichide, adaugam dulceata, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si amestecam bine...
Ciulama de pui
Curatam legumele,le spalam bine dupa care le taiem bucati mai mari,ceapa o lasam intreaga, Spalam pulpele (le taiem in 2) si le adaugam in apa cu sare si legumele si punem la fiert, Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca putin,...
Negresa cu branza de vaci si fructe
Blat -intr-un bol amestecam ingredientele uscate si in alt bol cele umede, Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Branza o amestecam cu oul,zaharul,coaja de portocale,am adaugat fructele(cu tot...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu urda,zaharul si amestcam bine,adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si sarea, Se framanta bine pana devin o coca omogena, Invelim coca in...
Prajitura cu branza
Blatul -mixam albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, Separat intr-un bol mixam untul moale cu galbenusurile si adaugam albusurile, Adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam cu o lingura cu miscari usoare, Turnam 1/2 din compozitie in...
Fasole batuta
Fasolea o alegem,o punem in apa cateva ore, Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cu sare (schimband apa de 2-3 ori) Cand este fiarta, o scurgem de apa si o pisam cu blenderul, adaugam 1/2 din usturoiul pisat Intre timp curatam ceapa si o tocam Intr-o tigaie adaugam uleiul...
Varza calita
Varza o spalam bine si o punem in apa cateva ore. Se stoarce bine de apa si se taie fideluta Intr-o cratita adaugam uleiul, ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boiaua de ardei, 1/2 varza, felii de slanina si restul de varza. Adaugam apa cat sa acopere varza, foile...
Cozonac cu Nutella
Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,1 lingurita faina. Cernem faina intr-un vas,adaugam sarea,coaja de portocala,zahrul,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,iaurtul la temperatura camerei,ouale batute si incepem sa framantam cu mainele umezind cu ulei....
Cozonac cu rahat si ciocolata
Maiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute. Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei, coaja de portocala, lamaie, adaugam maiaua amestecand pana ce se omogenizeaza. Faina o cernem intr-un vas...
Guguluf cu piersici
Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixam bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat Amestecam faina cu praful de budinca,praful de copt, Adaugam peste spuma de albusuri si cu o paleta/lingura amestecam...
Ghebe prajite
Ghebele (conservate in sare) le spalam bine si le lasam sa se scurga, Intr-o cratita adaugam apa si cand s-a incalzit apa adaugam ghebele si le fierbem schimband apa de 2 ori. Cand au fiert le scurgem bine de apa, Intre timp curatam ceapa si usturoiul, tocam marunt, Intr-o tigaie...
Prajitura cu struguri
Untul care l-am tinut la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam pe rand ouale mixand bine dupa fiecare, Adaugam smantana,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt, Amestecam cu o lingura pana ce este incorporata bine faina, Turnam compozitia(din...
Chec cu afine
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste zaharul, Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat, Amestecam faina cu praful de copt si coaja de lamaie, Adaugam faina peste spuma de albusuri si amestecam...
Cartofi umpluti
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, Ii strecuram de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca Cand s-au racit ii curatam si cu ajutorul unui cutit facem o adancitura, Condimentam cartofii cu sare si piper,...
Castraveti in otet
Fierbem apa cu cele 5 linguri de sare,o lasam sa se raceasca dupa care o adaugam peste castravetii spalati(eu am pus intr-un lighean) Acoperim lighenul si lasam pana a 2 zi (daca am pus la ora 8 apa peste castraveti pana la ora 8 a doua zi nu umblam la ei) Spalam castraveti in saramura...
Nuci umplute
Cojile de nuci - Mixam ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul,mixand in continuare,adaugam cacao si faina treptat pana rezulta un aluat care nu se lipeste de maini, Invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min, Cu mainele unse de ulei formam bilute(eu le-am facut pe toate dupa care...
Pizza
Intindem aluatul de pizza pe masa infainata,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, Amestecam sosul de rosii cu busuioc,sare,piper,oregano, Ungem aluatul cu sosul de rosii, Adaugam salamul taiat cubulete,gogosar,masline, Batem 3 oua si adaugam peste blat,adaugam deasupra branza...
Cornulete cu nutella si marmelada
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei. Intindem aluatul putin cu sucitorul, taiem tringhiuri si adaugam cate o lingurita de nutella pe partea cea mai lata si rulam cat mai strans. Repetam pana terminam(eu am facut si cu marmelada) Le asezam in tava tapetata cu hartie de...
Fursecuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei il mixam spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile si mixam pana se omogenizeaza, Intr-un bol amestecam faina cu cacao,praful de copt,ciocolata rasa, Adaugam peste crema de unt,esenta de migdale si framantam pana se incorporeaza faina,...
Briose din albusuri
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul si devine o spuma lucioasa, Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza,adaugam faina amestecata cu praful de copt,esenta si amestecam cu o paleta pana se omogenizeaza, In tava de briose adaugam...
Budinca de macaroane
Se pune apa cu sare intr-un vas si se pune la fiert, cand incepe sa clocoteasca adaugam macaroanele si le fierbem conform instructiunilor, le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana, coaja de lamaie, branza de vaci si...
Shaorma
Cartofii ii curatam,ii spalam,ii taiem si ii prajim in uleiul incalzit,scoatem pe un servetel absorbant, Pieptul de pui il taiem felii subtire si le condimentam cu condimete pentru pui,acoperim si lasam cca 15 min,dupa care prajim in putin ulei sau intr-o tigaie grill, Scoatem pe un...
Ficat de porc in sos
Ficatul il punem in apa rece si lasam cca 10 min dupa care spalam pana nu mai iese sange,dupa care il punem la scurs. Punem apa intr-o cratita si punem pe foc,cand sa incalzit adaugam bucatile de ficat si lasam sa fiarba cateva colocote(cat sa luam spuma) Intr-o tigaie adaugam uleiul si...
Sandvis cu ou
Intr-o tigaie incalzim uleiul si facem oul,(eu am preferat sa fie moale)scoatem pe un servetel absorbant, Taiem bagheta in 2,adaugam felii de rosii,oul,felii miez de lapte si castravete,adaugam a 2 felie si servim
Covrigei picanti
Intr-un bol mai mare adaugam ouale, le batem putin cu furculita dupa care adaugam margarina,sare,zahar,drojdia dizolvata in putin lapte,boia de ardei si restul de lapte,cca 600 g faina si incepem sa framantam un aluat elastic si nelipicios(daca mai este nevoie adaugam faina) Intindem coca...
Ardei in otet, la borcan
Ardei ii coacem pe gratar sau pe plita, Cand sau copt pe toate partile le adaugam intr-o cratita adaugam sare peste ele si acoperim cu capac,lasam sa se raceasca bine Dupa ce s-au racit ii curatam de pielita si de cotor cu seminte Asezam ardeii in borcanele curate si sterilizate, La 1...
Rulouri de pui cu cascaval
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii subtiri, Intr-un vas pisam usturoiul, adaugam condimentele dupa gust si condimentam feliile de snitel. Cascavalul il vom taia in felii. Pe fiecare felie de snitel adaugam 1 bucata de cascaval si rulam,repetam pana terminam. Faina,pesmetul il...
Cornulete cu marmelada
Intr-un bol amestecam faina cu coaja de lamaie, zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,acoperim si lasam la dospeasca 10 min, Adaugam iaurtul,ouale batute,unturasi incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios(daca mai este nevoie...
Papricas de porc
Carnea o spalam si o taiem cubulete, Intr-o cratita adaugam ulei si cand s-a incalzit adaugam carnea si o prajim pe toate partile, Tocam ceapa marunt si adaugam peste carne,boiaua de ardei,bulionul si amestecam lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam apa cat sa acopere, Acoperim...
Clatite americane
Intr-un bol mai mare mixam ouale cu un praf de sae,adaugam zaharul si mixam bine,adaugam laptele,uleiul,esenta de vanilie si amestecam Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem peste amestecul de oua,amestecam cu miscari usoare,acoperim si dam compozitia la frigider 30 min,...
Chec cu bombite de branza
Bilute de branza -amestecam toate ingredientele si formam bilutele de marimea unei nuci mai mari si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Chec -intr-un bol mai mare amestecam ingredientele lichide, adaugam dulceata, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si amestecam bine...