Ciulama de pui

de adry88 in Pui, 11 Feb 2014 | 7001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe
  • 4 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 300 g smantana
  • 50 g unt
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 200 g supa de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui:

Curatam legumele,le spalam bine dupa care le taiem bucati mai mari,ceapa o lasam intreaga,

Spalam pulpele (le taiem in 2) si le adaugam in apa cu sare si legumele si punem la fiert,

Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca putin,

Adaugam faina si amestecam bine adaugand treptat laptele si supa de pui (din care am fiert carnea)

Lasam sa fiarba cateva clocote dupa care adaugam smantana si carnea,

Lasam sa fiarba la foc mic cca 15 minute, amestecand din cand in cand,la final potrivim de sare si piper dupa gust,

 

TIPS-URI

1

Legumele le-am tocat marunt si le-am congelat sa le folosesc la ciorba,

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciulama delicioasa cu pipote si inimi de pui, preferata familiei