Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta,
Tapetam tava de briose cu...
Tocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne.
Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine.
Acoperim si lasam 30 min deoparte.
Cu mana umeda formam chiftelele si le prajim in baie de...
Intr-un bol amestecam faina cu un praf de sare si zaharul,adaugam untul taiat bucatele,oul batut si framantam o coca nelipicioasa,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min,
Intre timp spalam merele si le dam prin razatoare,
Adaugam in cratita untul,merele si zaharul,amestecam si...
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie.
Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga.
Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care...
Amestecam margarina cu untura,adaugam telemeaua data prin razatoare,faina cat sa iasa un aluat omogen,invelim coca in folie alimetara si dam la frigider 40 min,
Intindem coca intr-o foaie subtire
Batem galbenusul cu laptele si ungem foaia de aluat,preseram deasupra mac,susan,chimen si taiem...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare,
Adaugam faina amestecata cu praful de copt,omogenizam(eu am adaugat putin ciocolata razuita si ananasul)
Turnam compozitia(din care am oprit 2-3 linguri) in tava...
Se amesteca faina cu sarea si zaharul,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,untul la temperatura camerei,apa treptat, pana rezulta o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Spalam cartofii si ii punem la fiert cat sa intre...
Dizolvam drojdia in apa calduta,
Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia,oul batut si uleiul,treptat adaugam laptele caldut pana rezultam o coca elastica si nelipicioasa,
Acoperim si lasam la dospit
Amestecam ketchap cu condimente dupa...
Se dizolva drojdia in apa calduta,adaugam zahar si 1 lingura faina,amestecam si lasam deoparte pana face besicute.
Faina o punem intr-un bol,facem gaura in mijloc, adaugam drojdia,uleiul,pe margine, adaugam sarea,si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,daca mai este nevoie...
Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta,
Intr-un bol amestecam faina cu sarea,facem gaura in mijloc adaugam untul la temperatura camerei,drojdia si treptat adaugam laptele,framantam o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,
Cascavalul il dam prin...
Amestecam faina cu sarea si zaharul,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,galbenusul,si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,pana rezulta o coca nelipicioasa,la final adaugam uleiul si mai framantam putin,acoperim si lasam pana isi dubleaza volumul,
Ceapa...
Se dizolva drojdia in apa calduta,
Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem gaura in mijloc adaugam drojdia si uleiul,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,framantam pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,...
Carnea de pui se spala si se prajeste pe ambele parti in putin ulei.
Le scoatem intr-o farfurie pe care o acoperim.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si usturoiul tocate,lasam sa se caleaca putin dupa care adaugam morcovul,ardeiul taiate bucati,Adaugam pulpele si putina...
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate(faina,zaharul,praful de copt)
Intr-un vas mixam iaurtul si untul topit si racit,ouale,adaugam amestecul de faina si esenta de vanilie si omogenizam cu o lingura,
In tava de briose,o tapetam cu hartiute si adaugam 1/2 de compozitie,adaugam 1...
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete,zaharul si laptele,punem pe foc mic pana ce zaharul este dizolvat,
Luam cratita de pe foc,adaugam cacao si lasam sa se raceasca,
Mixam albusurile cu un praf de sare,
Intr-un vas mai mare adaugam amestecul de unt si pe rand cate un...
Intr-o farfurie amestecam sare,piper,3 catei de usturoi pisat,busuiocul,
Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min,
In blender adaugam ceapa curatata,usturoiul,rosiile si le blenduim,
In vasul termorezistent uns cu ulei adaugam sosul de...
Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit...
Intr-o cratita adaugam ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam morcovul curatat si taiat cubulete mai mari, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ardeii tocati cubulete (curatati si spalati) si rosii tocate.
Lasam sa se calesca putin impreuna dupa care adaugam dovleceii, curatati...
Aluatul -intr-un vas batem ouale cu zaharul si sarea, adaugam untul topit si iaurtul. Intr-un vas cernem faina, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecul de oua si framantam un aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina) Acoperim...
Pulpele de pui se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. In tigaie se adauga ulei si se prajesc putin pulpele pe amblele parti. Se scot intr-un vas si se acopera.
In tigaia care am prajit pulpele adaugam ceapa si usturoiul tocat, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul dat...
Perisoarele -carnea o amestecam cuceapa tocata,sare,piper,orez,cimbru,oul si amestecam bine.
Cu mana umeda formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si sare si punem la fiert,cand este calduta apa adaugam perisoarele si le fierbem pana se ridica la suprafata.
Le scoatem cu o paleta...
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul si mixam pana devine ca o crema.
Adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca macinata,coaja de portocale,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana se incorporeaza totul.
Turnam...
Intr-un vas amestecam faina,malai,zahar,praf de copt.
In alt vas mixam oul cu un praf de sare,adaugam treptat uleiul si laptele,adaugam amestecul de faina si amestecam cu o lingura cu miscari usoare.
Cu o lingura punem aluat in formele de briose si deasupra adaugam bucati de capsuni.
Dam...
Cartofi ii spalam bine si ii fierbem putina in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei.
Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja.
Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si condimente dupa gust,adaugam usturoiul pisat...
Blat- Mixul pentru blat il adaugam intr-un vas mai mare,adaugam untul si laptele,mixam la viteza mica la inceput dupa care 5 minute la viteza mare,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incazlzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea,
Lasam sa se...
Coji- intr-o cratita punem apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam toata faina, amestecam bine pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare (nu il adaugam pe al 2 lea pana nu se...
Pieptul de pui se taie felii pentru snitele,
Se pune intr-o folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele,
Se condimenteaza cu sare si piper,
Se bat ouale,se adauga berea,sarea si piper dupa gust dupa care adaugam faina ca sa rezulte un aluat ca pentru clatite, ca o smantana....
Aluat- se cerne faina intr-un vas mai mare si amesteca cu sare si zahar, se face gaura in mijloc si adaugam ouale batute putin cu furculita, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul si daca mai este nevoie adaugam apa calduta. La final framantam cu...
Blatul- albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine spuma dupa care adaugam zaharul si mixam bine.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri,omogenizam, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata rasa si omogenizam.
Turnam compozitia...
BLATUL -mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la...
Briose cu spuma de caramel
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,adaugam uleiul ca la maioneza,iaurtul,amestecam faina cu praful de copt si cacao,o cernem deasupra oualor,adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta, Tapetam tava de briose cu...
Chiftelute de pui cu cascaval
Tocam carnea cu morcovul,ceapa prin masina de tocat carne. Tocam patrunjelul,mararul,cascavalul il dam prin razatoare si adaugam peste carne,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine. Acoperim si lasam 30 min deoparte. Cu mana umeda formam chiftelele si le prajim in baie de...
Mini tarte cu mere
Intr-un bol amestecam faina cu un praf de sare si zaharul,adaugam untul taiat bucatele,oul batut si framantam o coca nelipicioasa,invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min, Intre timp spalam merele si le dam prin razatoare, Adaugam in cratita untul,merele si zaharul,amestecam si...
Dovlecei umpluti
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care...
Saratele cu telemea
Amestecam margarina cu untura,adaugam telemeaua data prin razatoare,faina cat sa iasa un aluat omogen,invelim coca in folie alimetara si dam la frigider 40 min, Intindem coca intr-o foaie subtire Batem galbenusul cu laptele si ungem foaia de aluat,preseram deasupra mac,susan,chimen si taiem...
Chec din albusuri
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam uleiul si laptele mixand dupa fiecare, Adaugam faina amestecata cu praful de copt,omogenizam(eu am adaugat putin ciocolata razuita si ananasul) Turnam compozitia(din care am oprit 2-3 linguri) in tava...
Pizza cu cartofi
Se amesteca faina cu sarea si zaharul,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,untul la temperatura camerei,apa treptat, pana rezulta o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Spalam cartofii si ii punem la fiert cat sa intre...
Pizza chifla
Dizolvam drojdia in apa calduta, Intr-un bol adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam drojdia,oul batut si uleiul,treptat adaugam laptele caldut pana rezultam o coca elastica si nelipicioasa, Acoperim si lasam la dospit Amestecam ketchap cu condimente dupa...
Pizza cu ton si ananas
Se dizolva drojdia in apa calduta,adaugam zahar si 1 lingura faina,amestecam si lasam deoparte pana face besicute. Faina o punem intr-un bol,facem gaura in mijloc, adaugam drojdia,uleiul,pe margine, adaugam sarea,si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut,daca mai este nevoie...
Mini pizza rulata
Amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un bol amestecam faina cu sarea,facem gaura in mijloc adaugam untul la temperatura camerei,drojdia si treptat adaugam laptele,framantam o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, Cascavalul il dam prin...
Pizza cu brocoli
Amestecam faina cu sarea si zaharul,facem gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,galbenusul,si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,pana rezulta o coca nelipicioasa,la final adaugam uleiul si mai framantam putin,acoperim si lasam pana isi dubleaza volumul, Ceapa...
Pizza cu dovlecei
Se dizolva drojdia in apa calduta, Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem gaura in mijloc adaugam drojdia si uleiul,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,framantam pana rezulta o coca omogena si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,...
Tocanita de pui cu ciuperci
Carnea de pui se spala si se prajeste pe ambele parti in putin ulei. Le scoatem intr-o farfurie pe care o acoperim. In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si usturoiul tocate,lasam sa se caleaca putin dupa care adaugam morcovul,ardeiul taiate bucati,Adaugam pulpele si putina...
Briose cu dulceata de piersici
Intr-un vas amestecam ingredientele uscate(faina,zaharul,praful de copt) Intr-un vas mixam iaurtul si untul topit si racit,ouale,adaugam amestecul de faina si esenta de vanilie si omogenizam cu o lingura, In tava de briose,o tapetam cu hartiute si adaugam 1/2 de compozitie,adaugam 1...
Chec cu nuca
Intr-o cratita adaugam untul taiat cubulete,zaharul si laptele,punem pe foc mic pana ce zaharul este dizolvat, Luam cratita de pe foc,adaugam cacao si lasam sa se raceasca, Mixam albusurile cu un praf de sare, Intr-un vas mai mare adaugam amestecul de unt si pe rand cate un...
Crap in sos de rosii
Intr-o farfurie amestecam sare,piper,3 catei de usturoi pisat,busuiocul, Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min, In blender adaugam ceapa curatata,usturoiul,rosiile si le blenduim, In vasul termorezistent uns cu ulei adaugam sosul de...
Prajitura cu crema de visine
Blatul - mixam ouale intregi cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam pana devine ca o crema, adaugam uleiul treptat si faina amestecata cu praful de copt, zeama de lamaie si omogenizam cu o lingura. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit...
Mancarica de dovlecei
Intr-o cratita adaugam ceapa tocata marunt si o calim putin, adaugam morcovul curatat si taiat cubulete mai mari, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam ardeii tocati cubulete (curatati si spalati) si rosii tocate. Lasam sa se calesca putin impreuna dupa care adaugam dovleceii, curatati...
Placinta cu branza
Aluatul -intr-un vas batem ouale cu zaharul si sarea, adaugam untul topit si iaurtul. Intr-un vas cernem faina, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecul de oua si framantam un aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina) Acoperim...
Tocanita de pui
Pulpele de pui se spala si se sterg cu un prosop de bucatarie. In tigaie se adauga ulei si se prajesc putin pulpele pe amblele parti. Se scot intr-un vas si se acopera. In tigaia care am prajit pulpele adaugam ceapa si usturoiul tocat, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam morcovul dat...
Perisoare in sos de rosii
Perisoarele -carnea o amestecam cuceapa tocata,sare,piper,orez,cimbru,oul si amestecam bine. Cu mana umeda formam perisoarele. Intr-o cratita adaugam apa si sare si punem la fiert,cand este calduta apa adaugam perisoarele si le fierbem pana se ridica la suprafata. Le scoatem cu o paleta...
Negresa
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca macinata,coaja de portocale,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana se incorporeaza totul. Turnam...
Briose cu capsuni
Intr-un vas amestecam faina,malai,zahar,praf de copt. In alt vas mixam oul cu un praf de sare,adaugam treptat uleiul si laptele,adaugam amestecul de faina si amestecam cu o lingura cu miscari usoare. Cu o lingura punem aluat in formele de briose si deasupra adaugam bucati de capsuni. Dam...
Cartofi in crusta de mustar
Cartofi ii spalam bine si ii fierbem putina in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei. Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja. Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si condimente dupa gust,adaugam usturoiul pisat...
Musuroi de cartita cu piersici
Blat- Mixul pentru blat il adaugam intr-un vas mai mare,adaugam untul si laptele,mixam la viteza mica la inceput dupa care 5 minute la viteza mare, Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incazlzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea, Lasam sa se...
Mini eclere cu crema de ness
Coji- intr-o cratita punem apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa fiarba luam de pe foc si adaugam toata faina, amestecam bine pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare (nu il adaugam pe al 2 lea pana nu se...
Snitele de pui in aluat
Pieptul de pui se taie felii pentru snitele, Se pune intr-o folie alimentara si se bate cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper, Se bat ouale,se adauga berea,sarea si piper dupa gust dupa care adaugam faina ca sa rezulte un aluat ca pentru clatite, ca o smantana....
Gogosi cu ciocolata
Aluat- se cerne faina intr-un vas mai mare si amesteca cu sare si zahar, se face gaura in mijloc si adaugam ouale batute putin cu furculita, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul si daca mai este nevoie adaugam apa calduta. La final framantam cu...
Tort ciocolatos
Blatul- albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devine spuma dupa care adaugam zaharul si mixam bine. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri,omogenizam, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,ciocolata rasa si omogenizam. Turnam compozitia...
Tort cu ricotta
BLATUL -mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la...