Prajitura cu branza

de adry88 in Prajituri, 17 Dec 2013 | 8547 vizualizari

 

M-am inspirat de la Teo

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • stafide
  • sirop de trandafiri
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • coaja de portocala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Blatul-mixam albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste,

Separat intr-un bol mixam untul moale cu galbenusurile si adaugam albusurile,

Adaugam faina,praful de copt,esenta  si amestecam cu o lingura cu miscari usoare,

Turnam 1/2 din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 10 min(cat sa prinda coaja blatul)

Intre timp pregatim crema-intr-un bol mixam ouale cu zaharul si adaugam branza,coaja de portocala,amidonul,stafidele care le-am tinut 10 min in sirop de trandafiri,amestecam bine,

Scoatem tava de la cuptor, adaugam crema-in compozitia ramasa adaugam cacao,amestecam si turnam deasupra la crema,nivelam si dam din nou la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca bine dupa care pudram cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta