Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.
Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa...
Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze...
Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare.
Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata nu foarte marunt si un catel de usturoi la calit cu unt sau margarina. Cand se mai inmoaie aduagam...
Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si turnam rosiile din conserva tocate...
Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.
Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se...
Pregatim aluatul de pizza: faina se cerne. Intr-un bol mic amestecam bine drojdia cu zaharul si inca putina faina si adaugam putina apa calduta, astfel incat sa fie ca o pasta mai subtire. Lasam la odihnit cca 10 minute, apoi turnam la faina si incepem sa framantam un aluat potrivit de moale si...
- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii .
- Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi adaugam iaurtul si praful de copt. Adaugam foile faramitate si amestecam bine sa se omogenizeze...
- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri .
- Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el felii subtiri . Punem in tigaie la clait cu ulei de masline, la foc mic, sa se inmoaie ceapa cu ardeiul,...
Pentur 4 bucati care sutn destul de mari, suficiente pentru doua persoane, avem nevoie de o foaie dreptunghiulara de foietaj care a fost in prealabil decongelata la temperatura camerei.
Am taiat 8 dreptunghiuri egale; punem pe patru din ele o felie de branza, o felie de prezunti faramitata si...
Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora.
Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de hartie absorbant.
Carnea se pregateste inainte de a fi servita la masa, sa fie fierbinte. Intr-o...
Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la 180 grade.
Intr-un vas amestecam bine ouale cu zaharul brun si apoi adaugam morcovii razuiti fin,...
Punem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet).
Crevetii ii deocngelam in apa rece . Folositi creveti congelati , dar din cei cu carapace si capete. Sunt mai savurosi. Deci ii decongelam...
Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul
Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele .
La final adaugam untul topit si racit .
amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu...
Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic....
Preparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline.
Cu aceasta compozitie ungem cu mana scarita, punand cu generozitate, astfel incat sa fie imbibata...
Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase).
Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala cu apa la fiert cu cateva boabe de piper , sare si cateva crengute de coriandru proaspat....
Tiramisu reţetă originală
Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine.
Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit.
Ne ocupam de crema. ouale se scot inainte cu cateva ore de a le utiliza. Separam galbenusurile de...
Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita .
Coada de vitel se spala si se taie in segmente.
In cratita tocam ceapa si il punem la calit cu putin...
Pregatim aluatul de pizza:
Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu apa ramasa si in care am dizolvat sarea. Framantam un aluat elastic si il lasam sa creasca putin....
- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de branza, amestecand cu miscari circulare de sus in jos.
- Ungem formele...
- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite.
- In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au mai inmuiat adaugam rondelele de morcovi si apoi cartofii si napul. Lasam inca 2 minute la calit...
Pregatim aluatul de pizza:
Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute.
Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si...
Humus reteta
Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu...
Conopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca.
Cand e rece amestecam cu 2 linguri de maioneza amestecata cu o lingura de smantana grasa. Apoi gustam de...
Pentru aceasta salata folositi produse proaspete si de buna claitate. Se aleg 2 rosii frumoase, de gradina pe cat posibil dar nu foarte moi. Le taiem felii rotunde nu fosrte subtiri. Branza mozarella o scoatem din zer si o taiem felii cu grija . Busuiocul se toata si el nu foarte marunt. ...
Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi adaugam cartofii, rosia si bostanul, toate taiate in bucati medii. Le lasam la calit putin si adaugam...
- Foile proaspete se grupeaza doua cate doua si se ung cu ulei fiecare.
- merele le spalam bine, le razuim cu coaja cu tot si aduagam zahar si scortisoara pudra. Punem intr.o tigaie la calit ,pana se inmoaie, cca 15 minute si apoi aduagam amidonul alimentar si grisul. Amestecam inca putin si...
- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de masline si presaram sare, piper alb macinat , praf de usturoi si putin rozmarin.
-Punem in tava...
- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special.
- Deci cumparam carne de foarte buna claitate....
- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui facuta, faceti cu un cub de concentrat. Adaugam legumele mix (eu am folosit congelate). Lasam sa fiarba...
Clafoutis cu cirese si piersici
Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade. Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa...
Lasagna cu sos bolognese si vinete
Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze...
Supa-crema de morcovi
Curatam legumele. Pentru savoare trebuie sa alegem merue legume diferite pentru baza. Iar leguma vedeta sa fie in cantitate mai mare. Deci am curatat legumele. Am pus in oala ceapa tocata nu foarte marunt si un catel de usturoi la calit cu unt sau margarina. Cand se mai inmoaie aduagam...
Gnocchi cu scoici
Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si turnam rosiile din conserva tocate...
Penne picante cu sos de smantana
Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline. Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se...
Pizza cu salam si bacon
Pregatim aluatul de pizza: faina se cerne. Intr-un bol mic amestecam bine drojdia cu zaharul si inca putina faina si adaugam putina apa calduta, astfel incat sa fie ca o pasta mai subtire. Lasam la odihnit cca 10 minute, apoi turnam la faina si incepem sa framantam un aluat potrivit de moale si...
Placinta greceasca cu iaurt
- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii . - Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi adaugam iaurtul si praful de copt. Adaugam foile faramitate si amestecam bine sa se omogenizeze...
Paste cu pui si sos de smantana
- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri . - Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el felii subtiri . Punem in tigaie la clait cu ulei de masline, la foc mic, sa se inmoaie ceapa cu ardeiul,...
Pachetele cu prezunto
Pentur 4 bucati care sutn destul de mari, suficiente pentru doua persoane, avem nevoie de o foaie dreptunghiulara de foietaj care a fost in prealabil decongelata la temperatura camerei. Am taiat 8 dreptunghiuri egale; punem pe patru din ele o felie de branza, o felie de prezunti faramitata si...
Cotlete de miel cu sos
Cotletele de miel se tempereaza cu sare, piper alb si vin alb. Tocam fin cimbru verde si lasam asa cca o ora. Cartofii ii taiem felii subtiri si ii prajim in ulei; sescot pe un servetel de hartie absorbant. Carnea se pregateste inainte de a fi servita la masa, sa fie fierbinte. Intr-o...
Prajitura cu morcov si nuca de cocos
Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la 180 grade. Intr-un vas amestecam bine ouale cu zaharul brun si apoi adaugam morcovii razuiti fin,...
Paste negre cu creveti
Punem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet). Crevetii ii deocngelam in apa rece . Folositi creveti congelati , dar din cei cu carapace si capete. Sunt mai savurosi. Deci ii decongelam...
Prajitura multra de scortisoara
Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit . amestecam energic si turnam compozitia rezultata intr-o forma rotunda cu gaura la mijloc , care a fost unsa cu...
Placinte invartite cu telemea si spanac
Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si framantam bine. La final adaugam si untul topit si racit si framantam bine pana devine un aluat elastic....
Coaste de porc caramelizate la cuptor
Preparam marinata in care vom tine costitele pentru o zi : amestecam bine mustarul cu mierea si cu sos de ardei iute, adaugam suc de lamaie si pasta de usturoi. Apoi turnam putin ulei de masline. Cu aceasta compozitie ungem cu mana scarita, punand cu generozitate, astfel incat sa fie imbibata...
Orez cu peste si legume
Pentru alegerea pestelul normal folosim peste congelat, oceanic (sa fie fara oase). Eu am folosit red fish congelat dar puteti folosi si alt fel de peste bun pentru fiert.Il punem intr-o oala cu apa la fiert cu cateva boabe de piper , sare si cateva crengute de coriandru proaspat....
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine. Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit. Ne ocupam de crema. ouale se scot inainte cu cateva ore de a le utiliza. Separam galbenusurile de...
Coada de vitel cu naut si paste
Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada de vitel se spala si se taie in segmente. In cratita tocam ceapa si il punem la calit cu putin...
Tarta cu carne tocata
Pregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu apa ramasa si in care am dizolvat sarea. Framantam un aluat elastic si il lasam sa creasca putin....
Mini alivenci
- Amestecam branza cu galbenusurile de ou si apoi adaugam smantana, untul moale si faina de malai si faina alba de grau. Punem putina sare fina si amestecam bine. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitia de branza, amestecand cu miscari circulare de sus in jos. - Ungem formele...
Supa crema de morcovi cu praz
- Curatam legumele si le taiem in bucati potrivite. - In oala punem un cub de margarina vegetala si calim prima data ceapa si usturoiul, apoi feliile de praz (partea mai albicioasa) . Cand s-au mai inmuiat adaugam rondelele de morcovi si apoi cartofii si napul. Lasam inca 2 minute la calit...
Pide cu carnati
Pregatim aluatul de pizza: Intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul si o parte din apa calda si o mana de faina. Lasam la odinhit si la crescut cca 20 minute. Adaugam apoi la faina si amestecam usor, adaugand treptat apa calduta ramasa care a fost amestecata cu uleiul de masline si...
Humus reteta cu lipii integrale
Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu...
Crema de conopida
Conopida se desface buchetele si o punem la fiert in apa cu sare. Cand s-a inmuiat strecuram apa si pasam totul cu blenderul vertical, pana devine o pasta. Lasam deoparte sa se raceasca. Cand e rece amestecam cu 2 linguri de maioneza amestecata cu o lingura de smantana grasa. Apoi gustam de...
Salata Caprese
Pentru aceasta salata folositi produse proaspete si de buna claitate. Se aleg 2 rosii frumoase, de gradina pe cat posibil dar nu foarte moi. Le taiem felii rotunde nu fosrte subtiri. Branza mozarella o scoatem din zer si o taiem felii cu grija . Busuiocul se toata si el nu foarte marunt. ...
Supa-crema cu bostan si spanac
Punem in oala la clait cu ulei de masline ceapa tocata si adaugam usturoiul zdrobit. Apoi punem morcovul curatat si taiat rondele, ardeiul gras curatat si taiat bucati nu foarte mici. Apoi adaugam cartofii, rosia si bostanul, toate taiate in bucati medii. Le lasam la calit putin si adaugam...
Placinta cu mere
- Foile proaspete se grupeaza doua cate doua si se ung cu ulei fiecare. - merele le spalam bine, le razuim cu coaja cu tot si aduagam zahar si scortisoara pudra. Punem intr.o tigaie la calit ,pana se inmoaie, cca 15 minute si apoi aduagam amidonul alimentar si grisul. Amestecam inca putin si...
Cartofi evantai
- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop sa fie bine uscati. Ii crestam cu un cutit ca si cum ati taia felii, doar ca ii crestati pana la jumate, ca un evantai. Ii stropiti cu ulei de masline si presaram sare, piper alb macinat , praf de usturoi si putin rozmarin. -Punem in tava...
Fondue de carne
- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut astfel de flacara dintr-un recipient special. - Deci cumparam carne de foarte buna claitate....
Orez cu creveti si sofran
- Punem putina ceapa tocata la robot la calit cu ulei de masline si adaugam orezul (nu spalam in niciun fel orezul). Amestecam putin si adaugam supa de lui (4 cani). Daca nu aveti supa de pui facuta, faceti cu un cub de concentrat. Adaugam legumele mix (eu am folosit congelate). Lasam sa fiarba...