Gnocchi cu scoici

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 5220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de gnocchi proaspeti
  • 200 gr scoici
  • 1 ceapa mare
  • 1 cutie de rosii in conserva
  • 1 rosie bine coapta
  • 1/2 cana pasta de tomate
  • 3 linguri ketchup
  • sare, piper, zahar, ulei de masline, busuioc verde
  • usturoi
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu scoici:

Prima data incepem sa preparam sosul. Tocam fin ceapa si o punem la calit in ulei de masline, la foc mediu, sa nu se arda, doar sa se inmoaie. Adaugam apoi usturoi tocat si apoi rosia tocata cubulete. Amestecam putin si lasma sa se inmoaie rosia si  turnam rosiile din conserva tocate cubulete, pasta de tomate si ketchup-ul.

Amestecam si condimentam cu sare, piper alb, zahar (ca sa taie din aciditatea rosiilor). Lasam sa scada putin sosul . Cand e aproape fiert punem pastele la fiert. Daca sunt proaspete au nevoie de doar 5 minute sa fiarba. Le scoatem intr-un vas si le stropim cu ulei de masline. si le tinem acoperite la cald.

La final cand sosul e gata adaugam scoicile (eu am folosit congelate.) Se lasa pana se deschid (cca 2 minute) si acoperim cu un capac. Punem frunze de busuioc proaspete si acoperim cca 5 minute.

La masa servim cu gnocchi si vin alb, verde sau rose :). Si nu uitam de parmezan ras deasupra din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu scoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]