Am tot vazut acest desert lam multi dintre voi aici pe site si eram sigura ca e foarte bun, dar am tot amanat sa il fac. Azi ma uitam in congelator si am dat peste niste foi de placinte. Si cum aveam si iaurt am hotarat sa fac aceasta minunata placinta. Ce sa va zic...nu am cuvinte atat de buna e!!!! De vis
- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii .
- Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi adaugam iaurtul si praful de copt. Adaugam foile faramitate si amestecam bine sa se omogenizeze toate.
- Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 min. pana se rumeneste frumos deasupra.
- Intre timp preparam siropul: caramelizam cele 6 linguri de zahar si apoi turnam apa clocotita , amestecand bine sa se topeasca caramelul. Adaugam niste coaja de lamaie razuita, putin suc de lamaie si esenta de rom dupa gust. Lasam pe foc mic sa se mai ingroasa putin si cand scoatem placinta din cuptor asa fierbinte, turnam incet siropul, peste tot, asteptand sa intre tot in placinta. Se lasa la racit (daca aveti rabdare, deoarece eu am incercat-o calda)
1
Daca va place puteti adauga si stafide, dar sa fie hidratate in putin alcool.