Placinta greceasca cu iaurt

de cristeena20 in Dulciuri, 27 Mai 2015 | 13280 vizualizari

 

Am tot vazut acest desert lam multi dintre voi aici pe site si eram sigura ca e foarte bun, dar am tot amanat sa il fac. Azi ma uitam in congelator si am dat peste niste foi de placinte. Si cum aveam si iaurt am hotarat sa fac aceasta minunata placinta. Ce sa va zic...nu am cuvinte atat de buna e!!!! De vis

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi de placinte (1 pachet)
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 5 oua
  • 1 cana zahar (cca 200 gr)
  • 1 cana ulei
  • putina sare
  • vanilie, coaja de lamaie, 1 lta suc de lamaie, 1 praf de copt
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar,
  • 500 ml apa,
  • coaja de lamaie,
  • putin suc de lamaie,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta greceasca cu iaurt:

- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii .

- Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi adaugam iaurtul si praful de copt. Adaugam foile faramitate si amestecam bine sa se omogenizeze toate. 

- Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 min. pana se rumeneste frumos deasupra.

- Intre timp preparam siropul: caramelizam cele 6 linguri de zahar si apoi turnam apa clocotita , amestecand bine sa se topeasca caramelul. Adaugam niste coaja de lamaie razuita, putin suc de lamaie si esenta de rom dupa gust. Lasam pe foc mic sa se mai ingroasa  putin si cand scoatem placinta din cuptor asa fierbinte, turnam incet siropul, peste tot, asteptand sa intre tot in placinta. Se lasa la racit (daca aveti rabdare, deoarece eu am incercat-o calda)

 

TIPS-URI

1

Daca va place puteti adauga si stafide, dar sa fie hidratate in putin alcool.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta greceasca cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Adela"