Zilele astea am cumparat formele de pizza de la Lidl si, ca sa le inaugurez, am facut aceasta pizza cu salam.
Aluat pizza:
- 600-650 g faina
- drojdie (jumate cub)
-putina sare, putin zahar
- apa calduta (cat cuprinde)
- 3-4 linguri ulei de masline
Pentru sos:
- 1 ceapa mica,
- usturoi,
- 1 rosie bine coapta;
-1/2 cutie rosii din conserva;
- frunze de busuioc proaspat,
-oregano uscat, dafin, sare, piper,
-zahar,
-ulei de masline
- 2 linguri ketchup,
-sos iute daca va place
Decor:
- felii de salam ,
-felii de bacon,
-ciuperci din conserva,
-masline,
-porumb din conserva,
-1/2 ardei gras rosu,
- 1 rosie
- mozarella proaspata
Pregatim aluatul de pizza: faina se cerne. Intr-un bol mic amestecam bine drojdia cu zaharul si inca putina faina si adaugam putina apa calduta, astfel incat sa fie ca o pasta mai subtire. Lasam la odihnit cca 10 minute, apoi turnam la faina si incepem sa framantam un aluat potrivit de moale si elastic, turnand treptat apa de cat e nevoie si uleiul de masline si nu uitati de sare. Eu am dizolvat-o in apa calduta. Deci framantam bine si lasam sa dospeasca.
Sosul de pizza este simplu de facut: in robot mixam cu blenderul rosia proaspata cu cea din conserva si cu frunzele de busuioc si usturoi. Ceapa se toaca si ea la robot, astfel sa fie maruntita bine. Calim ceapa cu ulei de masline de buna calitate si adaugam apoi rosiile pasate , aduagam dafin, oregano, sare, piper, zahar. Mai punem si cateva linguri d eketchup si daca preferati si pasta de rosii. Trebuie sa iasa un sos aromat, cu o culoare frumoasa rosie inchisa si groasa. Stingem si lasma la racit.
Cand aluatul a crescut ne ocupam de asamblarea lui. Am pregatit formele de pizza si am pus aluatul in fiecare. Eu le-am facut subtiri, dar daca preferati mai pufos alauatul puneti mai mult. Am uns apoi cu sos (cu generozitate) si am aranjat ingredientele dupa plac). Deasupra mai presaram cu oregano si eventual stropim cu ulei de masline si aranjam felii de mozarella proaspete, dar si razuim putin .
Dam la cuptorul incins pana se coace frumos.