desert cheesecake marmorat cu ciocolata

de vio_dreams in Prajituri, 10 Sep 2013 | 201446 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin si provoaca dependenta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Crema de vanilie:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert cheesecake marmorat cu ciocolata:

Blat: Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.

Crema de ciocolata: Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Crema de vanilie: Batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si il asezam pe un platou. Asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem apoi cremele, alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.

Facem deasupra dungi cu o furculita pentru a crea aspectul de marmorare. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake marmorat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

sweetface_f 1

14.02.2016, 10:53

O prajitura foarte buna! Am facut-o intr-o forma rotunda de tort de 26 cm. Data viitoare insa voi folosi mai putina gelatina la crema - 4 foi de gelatina la fiecare crema.
Multumesc.

jolygina 1

15.05.2016, 00:21

arata super

Carmen 1

05.04.2017, 15:58

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Tiramisu cremos si aromat, cu mascarpone