Humus reteta cu lipii integrale

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2015 | 4919 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

Humus reteta

Humus

  • 1 borcan de naut (gata fiert)
  • 2 linguri pasta de susan (tahin)
  • sare, piper alb macinat, putina boia, chimen
  • 2-3 linguri ulei de malsine
  • sucul de la o lamaie
  • 2 catei de usturoi

Pentru lipii integrale:

  • 250 gr faina integrala
  • sare, 1/2 lta bicarbonat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 160 ml apa calda
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta cu lipii integrale:

Humus reteta

Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt o ora .Apoi il impartim in 6-8 bile , pe care le intindem cu sucitorul in forma rotunda, le intepam cu furculita si le coacem in tigaie, fara ulei, pe ambele parti cca 2-3 min pe fiecare parte. Le acoperim cu un prosop de bucatarie pana se racesc si apoi le pastram intr-o punga la rece.

Pentru humus: Intr-un bol punem nautul cu usturoiul, putina zeama de la naut, suc de lamaie dupa gust, pasta de susan si punem sare,piper si ulei de masline. Pasam totul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena. Servim ornata cu ulei de masline deasupra si pudram cu putina boia si chimen. Se serveste cu bucati de lipie si langa o salata tabuleh.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta cu lipii integrale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei cu sos de rosii si parmezan