Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte.
-Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu...
Fierbem oul si conopida.
Intr-un bol amestecam salata rupta in bucati mici, aduagam castravetele felii cu coaja cu tot, ceapa tocata marunt (daca aveti ceapa rosie e mai buna). Zdrobim usor cu furculita conopida si o amestecam cu oul taiat bucati mai mici -punem sare si maioneza,...
-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de naut deasupra. Am scos-o si am scos boabele de naut.
- Intre timp de ocupam de umplutura: intr-o...
Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in sare mult si, desi a fost pus in apa rece pe care am schimbat-o de multe ori, tot ramane putin sarat....
- Salata se spala si se usuca apoi aduagam baby spinach si coriandrul verde, tocat mai mare. Amestecam si aduagam rosiile taiate cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul cuburi potrivite. Facem sosul din ansoa pisata pasta cu ulei de malsine, mustar, zeama de lamaie, sar,e piper alb macinat si otet...
Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte.
Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume.
Batem ouale cu zaharul si cand laptele da in...
Carnea de pui eu am folosit-o de la un pui rotisat (resturile )-putem face un gratar din fileuri de piept de pui . Rupem carnea in bucati potrivite.
Orezul se pune la fiert cu 2 cani de apa rece si sare. Se fierbe bine-cca 30 minute-40 minute. apoi il strecuram si il lasam sa se raceasca....
Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul cu folie si dam la frigider peste noapte.
Taiem ceapa solzisori si o punem in caritta cu ulei de...
Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si framantam putin pana se omogenizeaza. Lasam acoperit aluatul la loc cald si ferit de curent cca 1,5...
Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si lasam sa stea cca 20 minute,apoi deschidem oala treptat cu grija si scoatem ciolanul. Pastram apa ....
- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu bucata.
- Ouale se fierb tari si se tau marunt si ele.
- Tot la tocatorul de la robot...
- Carnea se taie cubulete si se tempereaza cu sare, piper negru macinat, dafin, boia de ardei, pasta de ardei paprika,unsturoi, chilli picant, cimbru verde praspat si se toarna vin alb.Lasam la marinat cateva ore.
- Intr-o tigaie punem untura la incins si adaugam carnea scursa din...
- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza.
- Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra.
- Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de...
Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici.
Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la calit, la foc mediu cu ulei de maslsine si dafin. Cand incepe sa se inmoaie punem ardeiul taiat si...
Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta (oala cu presiune) cu zaharul (puteti folosi zahar alb sau brun) si apa. Lasam sa fiarba sub presiune 15...
La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata si ei si ii taiem cuburi. Morcovul (unul mic) se taie rondele si ceapa o curatam si o taiem...
Pieptul de pui se taie in jumate si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline , vinul alb si punem crengutele de cimbru si usturoiul zdrobit. Acoperim cu o folie alimentara si dam la...
- Punem apa la fiert pentru paste;
- Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat...
- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat...
- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in apa rece cu sare si cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Cand e fiert-dupa cca 10...
- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele.
- Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline cu 3 catei de usturoi zdrobiti- cu coaja cu tot si aduagam feliile de ficat. Le prajim usor...
- Se fierbe broccoli si conopida , dar s anu fie foarte moi si apoi ii strecuram.
- Sunca felii se taie julien; cascavalul cubulete; aluatul daca e congelat se dezgheata in prealabil la temperatura camerei.
- Luam o forma de tarta si o ungem cu margarina, apoi asezam aluatul si il aranjam...
Ardeii se coc la gratar si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem. Dupa cca 3-5 minute scoatem ardeii si ii curatam de coaja , apoi ii rupem sau taiem fasii nu foarte mici.
Spalam rosiile si le taiem felii taiate in jumate. Salata verde se spala si o taiem julien....
Eu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In uleiul ramas (il luam de pe foc sa nu se arda) punem ceapa tocata marunt si ardeiul tocat si el marunt....
- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul.
- Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute. Lasma cca 7 minute , aduagam vinul si apoi dupa inca 5 minute aduagam ciupercile spalate in...
- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca.
- Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien.
Amestecam cu restul ingredientelor: cu rucola, frunzele de coriandru (daca va place- eu ador acest gust la salate), rosiile, ceapa si...
Intai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit.
Batem ouale cu un tel (doar putin) si le turnam treptat la ciocolata racita. Apoi punem faina amestecata in prealabil cu praful...
- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana.
- Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si...
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la...
Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta.
Le stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf de usturoi si sos picant (eu am facut de mine din chilli africani, foarte iuti) Amestecam cu mana in...
Iepure cu vin rosu si rozmarin
Iepurele se portioneaza si se pune in marinata cu o zi inainte. Pentru a-l marina avem nevoie de sare, piper, boia dulce, 2 cuisoare, praf de chimion, rozmarin verde proaspat, dafin si vinul rosu. Acoperim si lasma in frigider peste noapte. -Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu...
Salata de ton cu ou si conopida
Fierbem oul si conopida. Intr-un bol amestecam salata rupta in bucati mici, aduagam castravetele felii cu coaja cu tot, ceapa tocata marunt (daca aveti ceapa rosie e mai buna). Zdrobim usor cu furculita conopida si o amestecam cu oul taiat bucati mai mici -punem sare si maioneza,...
Quiche de ton si legume
-Foaia de tarta am decongelat-o la temperatura camerei si am pus-o in forma speciala de tarte, am intepat cu furculita fundul si am dat-o la cuptorul incins pentru cca 10 minute cu boabe de naut deasupra. Am scos-o si am scos boabele de naut. - Intre timp de ocupam de umplutura: intr-o...
Bacalhau espiritual
Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa rece si apoi pus la fiert in lapte cu dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe cca 15 minute. Nua duagam sare deoarece pestele a fost tinut in sare mult si, desi a fost pus in apa rece pe care am schimbat-o de multe ori, tot ramane putin sarat....
Salata cu macrou in conserva
- Salata se spala si se usuca apoi aduagam baby spinach si coriandrul verde, tocat mai mare. Amestecam si aduagam rosiile taiate cuburi, ceapa tocata marunt si ardeiul cuburi potrivite. Facem sosul din ansoa pisata pasta cu ulei de malsine, mustar, zeama de lamaie, sar,e piper alb macinat si otet...
Budinca de oua cu piscoturi
Ungem o forma cu margarina si pudram cu zahar tos pe toate laturile, imbracand forma cu zahar tos.Dam deoparte. Pune,m la fiert laptele cu coaja taiata de portocala si lamaie si vanilia, ca sa parfumeze laptele. avem grija sa nu se afume. Batem ouale cu zaharul si cand laptele da in...
Salata de pui cu orez integral
Carnea de pui eu am folosit-o de la un pui rotisat (resturile )-putem face un gratar din fileuri de piept de pui . Rupem carnea in bucati potrivite. Orezul se pune la fiert cu 2 cani de apa rece si sare. Se fierbe bine-cca 30 minute-40 minute. apoi il strecuram si il lasam sa se raceasca....
Mancare de miel in stil alentejan
Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul cu folie si dam la frigider peste noapte. Taiem ceapa solzisori si o punem in caritta cu ulei de...
Paine cu seminte
Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si framantam putin pana se omogenizeaza. Lasam acoperit aluatul la loc cald si ferit de curent cca 1,5...
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat
Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si lasam sa stea cca 20 minute,apoi deschidem oala treptat cu grija si scoatem ciolanul. Pastram apa ....
Paté de surimi
- Decongelam bastoanele de surimi - le scoatem din ambalajul de plastic si le taiem bucati potrivite. Apoi le bagam la tocatorul robotului. Daca nu aveti, trebuie sa le marunttii fin, bucata cu bucata. - Ouale se fierb tari si se tau marunt si ele. - Tot la tocatorul de la robot...
Carne de porc cu varza murata
- Carnea se taie cubulete si se tempereaza cu sare, piper negru macinat, dafin, boia de ardei, pasta de ardei paprika,unsturoi, chilli picant, cimbru verde praspat si se toarna vin alb.Lasam la marinat cateva ore. - Intr-o tigaie punem untura la incins si adaugam carnea scursa din...
Bostan copt aromat
- Bostanul se taie in felii nu groase, sa se patrunda mai usor la cuptor. Lasam coaja la baza. - Pregatim siropul din vin de porto in care punem miere si putina scortisoara pudra. - Ungem bine feliile cu acest sirop cu o pensula si le aranjam in tava (eu am pus folie dedesupt, dar de...
Quiche cu legume si peste
Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la calit, la foc mediu cu ulei de maslsine si dafin. Cand incepe sa se inmoaie punem ardeiul taiat si...
Marmelada de gutui (rapida)
Gutuile le-am spalat foarte bine, sa indepartez tot puful . Am folosti gutuile cu coaja cu tot, doar am scos cotorul. Deci fructele spalate le-am taiat cubulete potrivite si le-am pus in cucta (oala cu presiune) cu zaharul (puteti folosi zahar alb sau brun) si apa. Lasam sa fiarba sub presiune 15...
Supa-crema de curgette
La supa asta crema leguma vedeta e curgette-ul- deosebit de sanatoasa . Eu am folosit 2 bucati potrivite, cu coaja cu tot. Deci spalam curgette-ul si il taienm cuburi marisoare, cartofii se curata si ei si ii taiem cuburi. Morcovul (unul mic) se taie rondele si ceapa o curatam si o taiem...
Piept de pui la cuptor cu legume chinezesti
Pieptul de pui se taie in jumate si se condimenteaza cu sare, piper, Il asezam intr-un vas termorezistent nu prea mare . Adaugam ceapa julien si ardeiul fasii subtiri . ulei de masline , vinul alb si punem crengutele de cimbru si usturoiul zdrobit. Acoperim cu o folie alimentara si dam la...
Tortellini cu sos de tomate si bacon
- Punem apa la fiert pentru paste; - Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat...
Supa cu varza si fasole boabe
- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin gust-aduagam resul si le calim 2 minute la foc mediu. Adaugam apa fierbinte si punem sare si putin concentrat...
Supa-crema de peste
- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in apa rece cu sare si cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Cand e fiert-dupa cca 10...
Ficat de porc cu sos de mustar
- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul de masline cu 3 catei de usturoi zdrobiti- cu coaja cu tot si aduagam feliile de ficat. Le prajim usor...
Quiche de broccoli cu sunca si branza
- Se fierbe broccoli si conopida , dar s anu fie foarte moi si apoi ii strecuram. - Sunca felii se taie julien; cascavalul cubulete; aluatul daca e congelat se dezgheata in prealabil la temperatura camerei. - Luam o forma de tarta si o ungem cu margarina, apoi asezam aluatul si il aranjam...
Salata de ardei copti
Ardeii se coc la gratar si apoi ii punem intr-o punga de plastic pe care o inchidem. Dupa cca 3-5 minute scoatem ardeii si ii curatam de coaja , apoi ii rupem sau taiem fasii nu foarte mici. Spalam rosiile si le taiem felii taiate in jumate. Salata verde se spala si o taiem julien....
Ostropel de pui
Eu am avut un pui de casa pe care l-am portionat in bucati potrivite . In cratita am pus ulei de masline la incins si am prajit bucatile de pui pe ambele parti, apoi le-a scos intr-un vas. In uleiul ramas (il luam de pe foc sa nu se arda) punem ceapa tocata marunt si ardeiul tocat si el marunt....
Paste cu ciuperci si pui
- Punem apa la fiert pentur paste si intre timp preparam sosul. - Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim cu margarina vegetala la foc mediu,si aduagam pieptul de pui taiat fasii micute. Lasma cca 7 minute , aduagam vinul si apoi dupa inca 5 minute aduagam ciupercile spalate in...
Salata cu ton si sos cocktail
- Fierbem ouale si pastele; se lasa sa se raceasca. - Spalam salata si o uscam (eu am un castron care scurge apa de pe salata). O taiem julien. Amestecam cu restul ingredientelor: cu rucola, frunzele de coriandru (daca va place- eu ador acest gust la salate), rosiile, ceapa si...
Brownies
Intai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit. Batem ouale cu un tel (doar putin) si le turnam treptat la ciocolata racita. Apoi punem faina amestecata in prealabil cu praful...
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau
- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi l-am scos si l-am maruntit cu mana. - Pentru sos avem nevoie neaparat de rosii coapte si...
Ciorba de gaina cu smantana
Pentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa cu sare la foc domol cca 30 minute. Am ales bucatile cu os (spate, aripi, gat, putin os de la...
Aripioare de pui picante la cuptor cu cartofi
Aripile de pui se curata si se spala bine, apoi le uscam cu servetele de hartie absorbanta. Le stropim cu ulei de masline intr-un bol si le condimentam cu sare, piper macinat, boia, praf de usturoi si sos picant (eu am facut de mine din chilli africani, foarte iuti) Amestecam cu mana in...