cristeena20

6

Bucataras
Chef

Oradea

Bucataras din 23.07.2012

RETETE526
PRIETENI299
Retete

Mamaliga cu branza la cuptor

In Mancaruri cu carne la 15 Feb 2015

- Pregatim mamaliga: eu am ales sa o fac cu apa si lapte  cu sare in cantitati egale. Deci am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot am turnat in ploaie faina de malai , amestecand cu un tel, sa nu faca colocoase. Se acopera cuc apac si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand...

Tortellini cu branza si sos de ciuperci

In Tortellini la 15 Feb 2015

- Ciupercile se taie felii si ceapa se toaca in robot marunt cu usturoiul. Intr-o cratita punem ceapa cu margarina la calit, la foc mediu, avand grija sa nu se arda. Apoi adaugam ciupercile si lasam sa se prajeasca cca 10 minute, pana scade apa lasata de ciuperci. Adaugam putin vin alb si lasam...

Pancakes cu branza

In Dulciuri la 15 Feb 2015

-Batem  bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza, mixand usor. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de...

Red fish pe pat de legume la cuptor

In Peste la 14 Feb 2015

Pestele se curata si se condimenteaza cu sare, piper alb macinat si se stropeste cu suc de lamaie si cu ulei de masline. Lasam sa stea asa cca 1 ora . Ceapa se taie rondele mai groase; taiem rosiile felii , ardeiul patrate , prazul rondele. Tocam o parte din coriandru si amestecam cu...

Crema de branza de vaci

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2015

Intr-un vas amestecam branza de vaci , maruntita  cu sare, piper si chimen. Razuim putina ceapa si adaugam smantana grasa. Amestecam usor, pana devine o pasta cremoasa, dar nu foarte moale.  Ungem tartinele cu crema rezultata si ornam cu fasii de ardei gras, verde sau rosu. 

Pui cu mazare si galuste

In Pui la 8 Feb 2015

Puiul se transeaza in bucati mai mici. Pentru ca eu am avut un pui de casa mare, am folosit doar jumate. Dar puteti folosi unul mic din comert. Dupa ce l-am transat l-am temperat cu condimente: sare, piper, usturoi zdrobit si tocat marunt, dafin, pasta de ardei rosu, vin alb. Se amesteca bine si...

Muffins de lamaie insiropate

In Prajituri la 8 Feb 2015

- Amestecam zaharul, vanilia  cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam  bine toate ingredientele si le distribuim cu lingura in formele de...

Strudel cu branza

In Dulciuri la 2 Feb 2015

Foile se decongeleaza. Amestecam intr-un bol branza cu zaharul si vanilia si adaugam coaja de lamaie razuita. Eu nu am pus mult zahar dar daca preferati mai dulce, adaugati dupa gust. Stafidele se inmoaie in putin lichior si le adaugam la branza. Punem si ouale si amestecam bine. Punem cate...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

In Peste la 28 Ian 2015

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe moment sau pune la congelator. Eu am avut in congelator gata inmuiate si le-am pus la fiert cu apa cu...

Saratele cu chimen

In Dulciuri la 22 Ian 2015

Amestecam faina, drojdia  cu untura si aduagam galbenusurile. Framantam aluatul si il lasma sa se odihneasca la caldura cca 30 min. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o pensula cu albusul ramas si presaram cu chimen si parmezan ras. Dam la cuptorul incins...

Musaca de cartofi

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2015

Pentru sos tocam ceapa marunt cu robotul impreuna cu usturoiul. O punem la calit cu ulei de masline si cand devine sticloasa adaugam carnea tocata. Amestecam si lasam sa se friga putin. Punem sare, piper dupa gust si o foaie de dafin. Apoi turnam vinul .Lasam sa fiarba cca 10 minute, pana scade...

Ciorba cu coaste afumate

In Supe/Ciorbe la 22 Ian 2015

Costita se spala si se pune in apa cu dafin la fiert. Eu am folosit oala cu presiune si am fiert timp de 20 minute, pana carnea se desprinde cu usurinta.Am scos costitele si am taiat in bucati potrivite.Punem deoparte si pastram apa in care a fiert. Separat intr-o oala punem la calit cu ulei...

Negresa insiropata

In Prajituri la 22 Ian 2015

Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt. Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie . ...

Tocanita de vitel cu paste

In Vita la 22 Ian 2015

- Carnea se taie bucatele potrivite; Tocam ceapa marunt si cu 1-2 catei de usturoi o punem la calit cu ulei de masline intr-o cratita.Adaugam si legumele taiate cubulete . Cand prinde culoare adaugam bucatile de carne si le prajim pe toate partile, intorcandu-le. Adaugam dafinul si cimbrul, sare,...

Supa-crema de rosii aromata

In Supe la 8 Ian 2015

- Intr-o oala punem la calit ceapa taiata bucati potrivite (nu ff marunt)si usturoiul zdrobit cu lama cutitului in margarina, la foc mic, pana se inmoaie si capata o aroma. Adaugam morcovul taiat rondele, bucatica de ardei , cartofii taiati cuburi mari , sunca afumata (optional) si rosiile taiate...

Pastrav salmonat la cuptor

In Peste la 5 Ian 2015

Pentru mine pestele, cuc at e mai simplu preparat , cu atat e mai bun, mai gustos. Imi place sa simt aromele naturale , deci il prefer in cuptor sau la gratar. Pastravul curatat (eu asa l-am luat de la supermarket) , dar intreg se cresteaza usor pe diagonala. Il stergem bine cu servet...

Cordon Bleu

In Pui la 5 Ian 2015

Taiem pieptul de pui in jumate si apoi il desfacem intr-o foaie pe care o batem usor intre folie de plastiuc cu grija sa nu rupem. Ideea e sa iasa o felie subtire de carne. O condimentam cu sare, piper alb macinat si putin praf de usturoi. Pe fiecare felie aranjam cate 2 felii subtiri de...

Cozonacul regelui (Bolo rei)

In Dulciuri la 5 Ian 2015

Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu esenta de rom sau visinata). Lasan cateva felii cristalizate pentru decor. Intr-un castron punem...

Cartofi taranesti cu carnati

In Mancaruri cu carne la 30 Noi 2014

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si apoi ii zdrobim usor cu o lingura (doar putin ii turtim, fara a ii faramita) Carnatii se prajesc in ulei sau se pun pe gratar . Apoi ii taiem rondele sau bucati potrivite dupa gust. Ceapa se taie solzisori si o calim in ulei de malsine, la foc mic,...

Muffins cu bucati de ciocolata

In Dulciuri la 30 Noi 2014

Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt,sarea si cacaoa   Margarina se topeste si o amestecam cu zaharul si adaugam iaurtul  si oul intreg. Amestecam bine  si adaugam ingredientele uscate ,omogenizand totul cu grija.  Adaugam ciocolata taiata bucatele mici...

Focaccia cu rozmarin

In Piine la 15 Noi 2014

- Punem faina intr-un bol. Separat amestecam apa calda cu drojdia, sarea, zaharul si uleiul de masline. Turnam totul peste faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Turnam pe masa de lucru fainata si framantam bine, cca 10 minute.  - Intr-un vas unt cu ulei de masline punem coca si...

Varza dulce a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 15 Noi 2014

- Varza o taiem nu foarte marunta si o saram putin. Dupa cca 10 minute o stoarcem de apa lasata si o punem intr-o cratita la calit cu ulei de masline. Amestecam si adaugam cimbru proaspat si piper alb macinat. Cand s-a inmuiat si a scazut lichidul adaugam 2 linguri de pasta de rosii. Dam...

Muffins cu mere si scortisoara

In Prajituri la 15 Noi 2014

- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si smantana, mixand bine. La final adaugam faina si merele , cu zeama lasata de ele cu tot. Omogenizam. -...

Pui cu orez cabidela

In Mancaruri cu carne la 10 Noi 2014

 In primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii. Puiul se portioneaza ; ceapa o tocam marunt si o calim cu ulei de masline. Adaugam usturoiul...

Chifle umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2014

Chiflele se scobesc si li se taie un capac.Miezul il faramitam si il dam deoparte. Ciupercile le taiem rondele; ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu margarina. Cand se inmoaie adaugam ciupercile proaspete si amestecam. Lasam sa se inmoaie bine si sa scada lichidul de tot. Adaugam sare,...

Carne de porc a portugheza

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2014

Carnea se taie cubulete si se pune in marinata. Adaugam sare, piper, pasta de ardei, 3 catei de usturoi tocati , putin sos tabasco si turnam vinul alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a prepara mancarea. Cartofii se curata si se taie cubulete potrivit de mari.  Muraturile...

Paste cu ton gratinate

In Paste la 31 Oct 2014

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ; le strecuram si le stropim cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie calim 2 catei de usturoi cu ciupercile scurse si feliate si adaugam crenvustii taiati felii. Saltam cateva minute .  Intr-un vas amestecam pastele cu ciupercile , porumbul,...

Supa de pui in stil portughez

In Supe/Ciorbe la 31 Oct 2014

 Eu folosesc mereu pui de casa , dar este buna si cu pui din comert. Deci pregatiti carnea de pui (pulpe, aripi, piept si maruntaiele) si le puneti in apa rece la fiert cu sare . Eu folosesc oala cu presiune pentru a fierbe mai repede. Nu va temeti sa fierbeti nici la foc mare. Deci fierbem...

Fasole uscata cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2014

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte; a doua zi o punem la fiert in cucta (oala cu presiune) cu o foaie de dafin si apa cat sa acopere. Lasam sa fiarba cca 20 minute, apoi stingem focul si lasam sa se calmeze :D  Fierbem si afumatura daca necesita sa fie fiarta mai mult timp....

Delicii de nuca de cocos

In Prajituri la 19 Oct 2014

- Intr-un bol punem cocosul si zaharul . Trebuie sa fie cantitati egale . - Puneti ouale intregi si cu mana incepeti sa incorporati toate ingredientele . - Pregatiti forme de hartie mici de briose si cu mana formati bile marisoare, cat sa intre in forma. - Dati la cuptorul preincalzit la...

Afisate 181 - 210 din 526 retete    

Postari recente

publicat la 20.03.2024

Reteta de supa de gulii

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]