Sarmalute cu carne de porc si afumatura

de babi5 in Porc, 15 Aug 2013 | 3754 vizualizari

 

Asa este la noi de Sf. Marie este ruga si se face mare pregateala,de parca am minca cu patru guri,dar traditia este traditie si trebuieste respectata ,ca altfel se supara gosti(musafiri)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocata
  • 200 gr afumatura (eu am folosit sunca de casa )
  • foaie de dafin
  • piper macinat
  • sare
  • condiment pentru sarmale
  • boia
  • 5 buc. ceapa
  • 2 verze murate mai  mici
  • marar verde
  • ulei
  • 300 gr orez
  • 1 crenguta cimbru  
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de porc si afumatura:

Prima data am pregatit frunzele de sarmale;le-am spalat apoi le-am pus deoparte .

Am  tocat marunt afumatura,apoi am curatat ceapa, am tocat-o si am pus-o la calit .

Cind a fost un picut aurie am adaugat boiaua si piperul apoi am adaugat orezul bine spalat si scurs bine, l-am calit 5 min apoi am dat deoparte.

Intr-un castron am pus carnea tocata, am adaugat orezul si ceapa apoi am potrivit de sare,am adaugat condimentul de sarmale, mararul tocat ,afumatura si am amestecat bine,apoi am facut sarmalele pe care le-am asezat intr-o cratita in care am pus  varza tocata, crenguta de cimbru si foia de dafin .

Am adaugat apa calda ca sa treaca peste sarmale, in timpul fiertului mai adaugam din cind in cind apa calda.

Atentie cind punem sare, are si afumatura sare.

Gata sarmalutele pentru a fi servite.

Pofta mare sa aveti!

TIPS-URI

1

 Se poate servi  cu mamaliguta si smintina  la cine place (mie nu )

2

Un ardei iute este  binevenit

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu carne de porc si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

18.08.2013, 09:38

Da iti dau si mamaliga si smintina iri_love eu daca nu manininc !!!! pupici

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:54

babi5 1

20.08.2013, 18:11

Multumesc mult MotanLaOale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in vas roman