adinaciosescu

1

Bucataras
incepator

LIPOVA

Bucataras din 01.10.2009

RETETE24
PRIETENI19
Retete

Chiftele coapte

In Porc la 13 Aug 2011

Amesteci carnea  cu oul cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine,condimentele,verdeata,apoi formezi chiftelele in forma dorita,le asezi in tava tapetata cu hartie de copt,dai la cuptor pana se rumenesc pe o parte,le intorci pe cealalta parte. Sumt buuuuune buuuune. 

Rosii umplute, coapte

In Mancaruri de legume la 4 Aug 2011

Tai capac la rosii, scobesti cu lingurita,sarezi interiorul rosiilor si le pui cu gura in jos sa se scurga. Intre timp,miezul de la rosii,busuiocul,patrunjelul,usturoiul si condimentele le mixezi bine in blender sau robot. Adaugi orezul spalat bine si lasi aproximativ 1 ora ca sa se umfle...

Covrigei sarati, fragezi

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2011

Faci maiaua din drojdie,zahar si lapte caldut,lasi sa dospeasca bine. Intre timp pui sarea in faina,amesteci bine,apoi untura(unsoare se zice in partea noastra)si freci bine,ouale si maiaua dospita. Framanti bine vorba bunicii mele"pana asuda grinda".Cu cat framanti mai bine,ies...

Pizza surpriza (impaturata)

In Pizza la 2 Aug 2011

Compozitia :tai legumele bucati,prajesti carnatul,adaugi verdeata tocata marunt,adaugi sunca ,ciupercile si tot ce mai vrei(masline,cascaval,salam...etc) Blatul :amesteci faina cu drojdia,sarea si apa calduta si framanti pret de 10-15 minute,pana nu se mai lipeste de degete.Lasi aluatul la...

Frigarui de porc la cuptor.

In Mancaruri cu carne la 31 Iul 2011

Tai carnea bucatele,cuburi,pui condimentele si 2 linguri de ulei,si le lasi la rece sa se macereze putin. Legumele le tai cuburi,bucati,la fel si slaninuta.Eu am folosit o carnita de vanat,care este mai üscata:deci am folosit slanina. Se monteaza...

Tort cu piersici

In Torturi la 31 Iul 2011

Tai blatul rece pe doua parti,intinzi un strat de crema,asezi fructele taiate,ungi blatul cu gem de piersici pe partea care va acoperii fructele. Procedezi la fel cu cealalta foaie. Imbraci totul in crema,deasupra fructe. Dai la rece pret de vreo 2 ore. Pofta buna !

Blat de tort, universal

In Torturi la 31 Iul 2011

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de ou. Separat se bat albusurile spuma,apoi se adauga cu grija la...

Ghiveci de legume

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2011

In putina untura sau ulei,calesti ceapa taiata pestisori,o lasi sa se inmoaie,si pui ardeiul fasii. Cand s-au inmuiat bine,adaug rosiile decojite,taiate cubulete,dovlecel(in floare)taiat cubulete. Condimentezi,eu pun doar sare,vegeta si piper.Cand a fiert pun verdeata din abundenta....

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 18 Oct 2010

Blatul: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga albusurile batute cu un praf de sare si amestecate cu faina.Amesteci de sus in jos cu grija sa nu se lase.Apoi adaugi ciocolata topita,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Coci in tava unsa si tapetata cu faina...

Prajitura "RAFAELLA"

In Prajituri la 17 Oct 2010

Blatul: Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se...

Rosii umplute cu oua

In Mancaruri de legume la 15 Oct 2010

Alegi rosiile potrivit de mari,tai capacul,le scobesti cu lingurita,le sarezi si le pui cu gura in jos pret de 10 min. Dupa care,pui rosiile intr-o tava(preferabil yena)unsa putintel cu ulei sau unt.In fiecare rosie ,spargi cate un ou.Deasupra pui putin piper,putin unt verdeata tocata si...

Tort

In Torturi la 11 Sep 2010

  Faci un  blat de tort din cate oua vrei(eu l-am facut din 8 oua +7 linguri de apa rece=15 oua considerat).- dupa reteta care stii ca-ti iese bine. Budinca fiarta in lapte,frecata cu unt de calitate(eu am fiert budinca de capsuni si am frecat-o cu unt nemtesc) frisca pentru...

Mamaliga cu cabanos

In Mancaruri cu carne la 15 Iul 2010

Tai ceapa cuburi,la fel si ardeiul si le pui in putin ulei sa se caleasca.Eu le-am pus pe wock.Picuri din cand in cand putina apa.Rosiile decojite le tai de asemenea cubulete si le adaugi la legume.Pui o lingurita de zahar,daca rosiile sunt acre tare.Carnatii ii tai bucati si ii prajesti...

Pasta de ardei pentru ciorbe

In Conserve la 12 Iul 2010

Cauti ardei copti,rosii,sanatosi,pe care-i treci prin masina de tocat,prin sita deasa.Pui sare fara iod peste ei ,amesteci bine,asezi in borcane si dai la camara.

Friptura de mistret

In Mancaruri cu carne la 11 Iul 2010

Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai mare cu condimente dupa gust, apoi complectezi cu...

Supa ( ciorba) de rosii cu oua

In Supe/Ciorbe la 11 Iul 2010

Tai legumele cubulete sau rondele,le calesti in putin ulei,complectezi cu apa,lasi sa fiarba de treisferturi,pui bulion dupa gust,putin zahar,vegeta,sare,piper. Spargi cate oua vrei,ochiuri in zeama clocotinda,si pastele sau orezul. La sfarsit verdeata tocata.

Fasole galbena cu maioneza economica

In Salate la 8 Iul 2010

Fierbi fasolea curatata in prealabil. O pui sa se scurga bine de tot. Tai marunt 2-3 catei de usturoi,verdeata dupa gust,putina sare,apoi adaugi maioneza economica: 1-2 galbenuse +putin mustar(o lingurita)+2 cartofi de marime medie,fierti si pasati ca pentru piure+150 ml ulei. E o...

Tort de frisca cu fructe

In Torturi la 7 Iul 2010

Un blat din comert sau 5albusuri+5 linguri de apa rece+un praf de sare,le bati bine. Apoi adaugi10 linguri de zahar considerand fiecare lingura de apa echivalentul unui ou. Apoi cele 5 galbenusuri,un praf de copt,10 linguri rase de faina,arome daca vrei... C oci in forma mare de tort...

Tort "fiert"

In Torturi la 7 Iul 2010

Blatul un litru de suc colorat(eu am folosit galben)  il fierbi,adaugi 5-6 linguri de zahar si gris cat sa fie de o consistenta tare. Umezesti cu apa rece o forma de tort,pui grisul fiert,dai la racit. Int-un alt litru de suc de culoare diferita de primul(eu am folosit rosu)...

Ciorba de sezon "Ciuri-Buri"

In Ciorbe la 7 Iul 2010

Tai toate legumele rondele sau cuburi.Cartofii daca-i gasesti mai mici poti sa-i pui intregi. Le calesti toate in putin ulei,pana incep sa-si schimbe culoarea,acoperi apoi cu apa cate portii vrei sa faci,lasi sa fiarba toate,condimentezi cu putin piper,baza de mancare(vegeta),sare dupa gust....

Fasole galbena la borcan

In Conserve la 7 Iul 2010

Speli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate". Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o cratita,apoi pui fasolea  la calit.Foloseste un ulei de calitate caci altfel risti sa se rancezeasca sau...

Carne tocata de curcan in foi de napolitana

In Mancaruri cu carne la 19 Noi 2009

Condimentezi carnea ca pentru chiftele,in plus mai pui patrunjel tocat,apoi intinzi amestecul intre foile de napolitene,dar nu mai gros de 2 degete.Lasi aproximativ 30 min,sa se inmoaie putin foile,portionezi apoi prajesti pe ambele parti. Se poate prepara cu orice fel de carne,dar cu cea de...

Salata cu paste si porumb

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2009

Le amesteci pe toate si.....POFTA BUNA.

CHEC CU ULEI

In Dulciuri la 18 Noi 2009

Se freaca bine zaharul cu cele 2 oua intregi,apoi se adauga uleiul,laptele,faina,bicarbonatul stins.Se omogenizeaza bine si se toarna in tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc moderat,se cauta cu proba scobitorii.  Este un chec greu,facultativ fructe din compot. POFTA BUNA

Afisate 1 - 24 din 24 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cereale cu lapte sau lapte cu cereale? Vei fi zguduit de această dilemă pe toată durata zilei. Azi chiar poţi fi acuzat pe bună dreptate că o cam zgudui…

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]