Este o reteta preluata din "jurnalul national"
Blatul:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga albusurile batute cu un praf de sare si amestecate cu faina.Amesteci de sus in jos cu grija sa nu se lase.Apoi adaugi ciocolata topita,zaharul vanilat si coaja rasa de portocala. Coci in tava unsa si tapetata cu faina sau tava tapetata cu hartie de copt. Rece il tai in doua foi.
Crema:
Galbenusurile le freci cu zaharul,adaugi laptele si le pui pe bain-marie sa fiarba ,pana se ingroasa,apoi dai la racit. Rece adaugi ciocolata topita si iar dai la rece putin.Apoi amesteci cu untul spuma.
Cu aceasta crema umpli blatul si dai un strat subtire si deasupra. Deasupra razi ciocolata sau ce-ti doreste sufletelul.
1
poti folosi coaja de lamaie in loc de portocala
2
poti coace in forma de tort