Fasole galbena la borcan

de adinaciosescu in Conserve, 7 Iul 2010 | 38942 vizualizari

 

O reteta de conservat fasolea galbena pentru iarna

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de fasole curatata
  • 1/2 litru de ulei
  • 80-100 grame sare neiodata
  • 3/4 litru de suc de rosii(bulion)
  • frunze de telina si patrunjel cat va place
  • 3/4 plic de conservant dizolvat in putina zeama de fasole
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena la borcan:

Speli fasolea,o cureti de capete si eventualele "ate".Eu folosesc fasole oloaga,cu pastaia rotunda,galbena,care nu face "ate".

Pui uleiul (500 ml) la incins intr-o cratita,apoi pui fasolea  la calit.Foloseste un ulei de calitate caci altfel risti sa se rancezeasca sau sa miroase "a peste".Eu folosesc "Unisol".

O calesti pret de 1/2 de ora,amestecand din cand in cand.Cand vezi ca incepe sa-si schimbe culoarea,sa devina oarecum sticloasa,,pui apa cat sa o acopere(sa o cuprinda)Poti folosi apa calda,astfel grabesti fierberea si nu risti sa se intareasca fasolea.

La 4 kg de fasole este necesar 2,5-3 litri de apa (depinde de vasul in care o fierbi)

Sarezi dupa gust,cu  ATENTIE  SARE NEIODATA .

Cand e fiatra de 3/4 ,pui 700-750 ml suc de rosii sau bulion,in functie de cat iti place de acra.

Ii mai dai cateva clocote cat sa dispara spuma de deasupra,dizolvi conservantul in zeama de fasole,adaugi verdeata tocata marunt ...si gata,pui in borcane cu filet.

O pui in pat cald pana se raceste,sau daca vrei sa fii sigura ca nu se strica,sterilizezi borcanele 1/2 ora.

Etichetezi si pui in camara.

Iarna ii faci prajeala,pui adaos de apa si gata fasolea ,ca atunci cand ai cules-o din gradina.

 

SPOR LA TREABA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elena1988 1

08.02.2011, 10:25

horia 1

12.07.2011, 01:25

ce bine arata! sunt sigur ca au un gust super.

adinaciosescu 1

04.08.2011, 21:16

Horia...este exact ca cea culeasa proaspat din gradina.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico