O reteta pe care am preluat-o ....nici nu mai stiu exact de unde...dar care nu o sa o mai "parasesc"
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc.Apoi se adauga apa,pe rand,lingura cu lingura,amestecand dupa fiecare,pana rezulta o crema ca o alifie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de ou.
Separat se bat albusurile spuma,apoi se adauga cu grija la compozitia cu faina.
Se coace la foc potrivit aproximativ 40 minute.
Rece se taie si se umple cu ce va doreste inima:crema,frisca,budinca,dulceata.
1
eu coc in cuptorul electric la 175 grade
2
in tava rotunda cu diametrul de 26 cm sau in tava de la aragaz.
3
daca vrei marmorat,inlocuiesti 1 lingura cacao cu 2 de faina si marmorezi.
4
este foarte,foarte pufos incat nici nu mai trebuie insiropat.