varianta 1:
varianta 2
sirop:
pentru umplut
in plus: gem de capsuni, zahar vanilat
varianta 1.
Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut.
Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani .
Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul.
Formele se ung cu unt. Se ia din compozitie cate o lingura, o lingura jumatate de compozitie si se umplu formele.
Se mai lasa 10 minute la crescut apoi se introduc in cuptorul preincalzit pana ce se rumenesc usor.
Se scot, se lasa sa se raceasca si se scot din forme.
varianta 2
Galbenusurile se mixeaza bine bine cu zaharul si apa pana ce se deschid bine la culoare si zaharul este topit.
Se adauga faina, grisul, pesmetul si praful de copt. Se incorporeaza usor albusurile care in prealabil au fost batute spuma cu sarea.
Se repartizeaza compozitia in forme si se introduc in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15min (se fac foarte repede, verificati-le cu o scobitoare)
Cand sunt reci se scot din forme.
Siropul
Se fierbe apa cu zaharul timp de 4-5 miute iar cand s-a racit se adauga esenta.
Se mixeaza bine frisca cu smantana, zaharul si zaharul vanilat.
Se invart "pe dos" :))) savarinele, li se taie capacelul(nu complet) , se insiropeaza bine, bine , se umplu cu frisca.
Deasupra se ung cu putin gem si se orneaza cu frisca.
1
Testand ambele variante am tras niste concluzii:))
2
- varianta originala a savarinelor este CEA CU DROJDIE.
3
-sunt bune ambele dar e incomparabila consistenta blatului. cea cu drojdie imi aminteste perfect de savarina de cofetarie.
4
-eu am facut ambele variante pentru ca cele cu drojdie nu crescusera asa inalte si am crezut ca nu e bine:d:)) (se vede si in foto, primele doua randuri sunt mai micute), dar am vazut ca nici ale Nadinei nu erau inalte
5
- din cantitatile prezentate vor iesi 12 buc. in forme cu diametru de baza de 4, 5 cm si cel superior de 7 cm.