Aceasta prajitura,este o reteta de Rafaello,putin altfel.De aceea i-am zis Rafaella...
Este o prajitura aspectuoasa si foarte buna .
BLATUL:
CREMA:
Blatul:
Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se raceasca,apoi tai in doua foi.
Crema:
Laptele si smantana se fierb cu 3 linguri de faina,pana se ingroasa.Lasi sa se raceasca bine.Intre timp freci bine untul cu 250 de grame de zahar praf.Apoi amesteci cu crema rece,putin cate putin sa nu se taie.
La sfarsit adaugi 50 gr de nuca de cocos in crema.
Cu aceasta crema umpli prajitura.Deasupra un strat foarte subtire de crema si restul de 50 gr. de nuca de cocos.
1
am folosit o tava de 33/24 ceea ce a facut sa iasa destul de inalta
2
in tava mare poti monta prajitura:blat-crema-cocos,fara sa mai tai blatul
3
poti coace in forma de tort