Prajitura "RAFAELLA"

de adinaciosescu in Prajituri, 17 Oct 2010 | 55578 vizualizari

 

Aceasta prajitura,este o reteta de Rafaello,putin altfel.De aceea i-am zis Rafaella...
Este o prajitura aspectuoasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 5 oua
  • 250 gr.zahar
  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt 
  • 250 gr. zahar praf
  • 100 gr.nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "RAFAELLA":

Blatul:

Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se raceasca,apoi tai in doua foi.

Crema:

Laptele si smantana se fierb cu 3 linguri de faina,pana se ingroasa.Lasi sa se raceasca bine.Intre timp freci bine untul cu 250 de grame de zahar praf.Apoi amesteci cu crema rece,putin cate putin sa nu se taie.

La sfarsit adaugi 50 gr de nuca de cocos in crema.

Cu aceasta crema umpli prajitura.Deasupra un strat foarte subtire de crema si restul de 50 gr. de nuca de cocos.

TIPS-URI

1

am folosit o tava de 33/24 ceea ce a facut sa iasa destul de inalta

2

in tava mare poti monta prajitura:blat-crema-cocos,fara sa mai tai blatul

3

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "RAFAELLA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adinaciosescu 1

04.12.2010, 21:00

multumesc tuturor ptr. urari.
Mioritica....am spus incet ca se taie... dar e buna,buna

elena1988 1

08.02.2011, 10:29

marieta 1

31.07.2011, 22:24

foarte buna prajitura o pun la favorite!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci