Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 197815 vizualizari

 

 Prajitura Boema este un desert rafinat, apreciat pentru combinatia sa perfecta de arome si texturi. Aceasta prajitura clasica romaneasca este ideala pentru a impresiona la orice eveniment sau pentru a te rasfata in zilele speciale. Urmeaza reteta noastra pas cu pas si bucura-te de un desert delicios, usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie
  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom (pentru insiropat)   
  • Crema:
  • 1 ou intreg
  • 100 g margarina
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite ness
  • 200 ml frisca   
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie:

Cum se prepara Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie

Blat: Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, amestecand de jos in sus. Incorporam faina si cacaua in compozitie. Punem compozitia in tava si o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam apoi blatul sa se raceasca si il insiropam bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar dupa gust.

Crema: Oul, margarina, zaharul si ness-ul se pun la topit pe baie de apa. Se lasa apoisa se raceasca. Se bate frisca, se adauga compozitia racita si se omogenizeaza.

Asamblare: Se pune blatul insiropat in tava in care s-a copt. Se adauga crema peste blat si se intinde in strat uniform. Se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa.

Incearca si reteta de Amandine, un alt desert delicios de cofetarie sau varianta de Prajitura Savarina de casa, bine insiropata si dulce.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Prajitura Ora 12, un deliciu clasic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema - Reteta unui desert delicios de cofetarie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata alba