Friptura de mistret

de adinaciosescu in Mancaruri cu carne, 11 Iul 2010 | 35891 vizualizari

 

Friptura care eu o recomand este din carne de porc mistret,netinuta in bait,dar frageda si buna de ta lingi pe degete....yammmm
Legumele din supa le-am "tras" la tigaie prin grasimea ramasa de la carne...si cartofi noi ...iata si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc mistret
  • ulei sau untura de porc
  • condimente:sare,vegeta,piper,foi de dafin atat cat vreti de condimentat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret:

Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai mare cu condimente dupa gust, apoi complectezi cu apa cat sa treaca peste.Dai la duba dar nu uita sa verifici sa nu ramana fara apa .Cand intra furculita bine in carne,pui lasi sa scada apa bine,pui usturoiul.Cand o iei de pe foc,scoti si portionezi dupa bunul plac.

Garantat iese o friptura de te lingi pe degete.

TIPS-URI

1

carnea de vanat in general este mult mai seaca ,de aceea eu folosesc untura de porc.

2

usturoiul tocat marunt intotdeauna se pune cu 10 min.inainte de a lua friptura de pe foc.Daca il pui mai din vreme,se arde si are un gust rau.

3

se poate face si pe ochiul aragazului in cratita acoperita.

4

Friptura este de culoare mai inchisa decat cea de porc de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adinaciosescu 1

12.07.2010, 22:16

Nadina,linistita poti sa o incerci .Sotul meu e vanator de 25 ani,deci mie nu mi-a lipsit niciodata carnea de porc mistret.Plus de asta si bunicul meu a fost vanator,daci sunt din fam. de vanatori.Practic am crescut cu carnea si arma in casa.

nadina73 1

17.07.2010, 17:49

trebuie sa incerc sa am curaj nu stiu de ce am o retineredar o sa incerc

elena1988 1

08.02.2011, 10:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs