Tort "fiert"

de adinaciosescu in Torturi, 7 Iul 2010 | 8338 vizualizari

 

Este un tort racoritor care nu necesita coacere,ci doar fierbere.

 

INGREDIENTE

  • 2 litri de suc colorat in culori diferite.Nu conteaza foarte mult calitatea cat culoarea
  • gris
  • 2 budinci in functie de sucul cumparat,dar 2 de o culoare
  • 5-6 linguri de zahar pentru budinca,5-6 linguri pentru gris
  • 1/2 litru de frisca
  • fructe si ornamente dupa cum doriti.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "fiert":

Blatul

un litru de suc colorat(eu am folosit galben)  il fierbi,adaugi 5-6 linguri de zahar si gris cat sa fie de o consistenta tare.

Umezesti cu apa rece o forma de tort,pui grisul fiert,dai la racit.

Int-un alt litru de suc de culoare diferita de primul(eu am folosit rosu) fierbi 2 budinci in ton cu culoarea sucului,pe care o pui peste grisul fiert.Are aspect de jeleu

Dai la racit.

Cand e rece,rece,bati 1/2 litru de frisca pe care o pui deasupra si cu care de asemenea imbraci tortul.

Deasupra ce vrei,ornamente,bombonele,fructe proaspete sau confiate...

Este foarte racoritor,

TIPS-URI

1

combina culorile dupa cum iti place:galben-rosu

2

verde-galben

3

verde-rosu

4

negru-rosu....etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "fiert"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adinaciosescu 1

08.07.2010, 16:35

se poate folosi orice fel de suc.Cu cele proaspat stoarse e mult mai bun,dar grija...trebuie consumat ,dar nici o grija...cand dati de gust sigur nu mai ramane

elena1988 1

08.02.2011, 10:26

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si nuca