Mai intai punem vasul cu apa la fiert.
Legumele le curatam si le spalam.
Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele.
Cand fierbe apa adaugam legumele si...
Modul de pregatire al pestelui:
Spalam pestele cu apa rece, dupa care il zvantam cu un prosop de hartie.
Asezam bucatile de peste pe un castron si le condimentam cu: sare,piper,zeama de lamaie si...
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.
Crema de...
Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...
Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos....
Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe).
Se rup biscuiții în bucăți...
Curatam si spalam legumele proaspete.
Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui.
Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si bucatelele de...
Spălăm bine cartofii cu buretele de vase, pentru a îndepărta frumos coaja subțire de pe ei. Îi lăsăm la scurs. Pentru chiftele, tocăm carnea de pui amestecată cu șunculița...
Ciocolata o pui la topit pe baie de aburi, o dai deoparte ca sa ajungă la temperatura camerei. Mixezi untul cu zahărul măcinat, esența de vanilie și sarea până se spumează....
Carnea de pui curatata si spalata se pune intr-o oala cu 3,5 l apa rece. Se pune la fiert si se spumuieste cu ajutorul unei spumiere de cate ori este necesar.
Dupa ce a dat in cateva clocote se...
Ceapa se taie cubulete si se pune la calit.Se adauga ardeiul gras si tochitura si se lasa vreo 2 minute sa se caleasca impreuna.
Se adauga orezul si apa circa 500 ml.Adaugam si pasta de rosii.
Se...
Pentru coji pune la fiert intr-o craticioara apa,laptele,uleiul,sarea si zaharul. Cand incepe sa fiarba adauga toata faina si amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat apoi lasa aluatul la...
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.
Adaugam...
Taie legumele cuburi si pune-le in bol;
Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru;
Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in...
Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc,se amesteca mereu cu un tel tip para, se lasa sa dea in clocot si sa...
Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...
Pastele le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am scurs de lichid.
Am prajit cubuletele de bacon,morcovul fâşii si ciupercile cu putin ulei.
Ouale le-am batut si am amestecat cu...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare....
Cine a mai făcut ştie că este foarte simplu să faci această ciorbă, mai ales dacă lucrezi organizat. Se curăţă legumele şi se pregătesc pentru întrebuinţare. Personal am...
Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele.
Rosiile se spala si taie cubulete.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline.
Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline.
Cand sunt calite...
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.
Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se...
Spalam legumele, curatam ceapa, telina, usturoiul si morcovul, apoi le taiem grosier, dupa cum avem chef, ca oricum vor sfarsi mixate. Incalzim uleiul de masline si rumenim usor legumele.
Adaugam...
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se...
Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat.
lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu...
Carnea se taie bucati, se spala si pune la fiert in apa rece cu o lingurita de sare. Cand se face spuma deasupra apei, aceasta se ia treptat, pana cand nu mai ramane deloc, apoi se adauga legumele...
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.
Carnea se portioneaza, se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun...
Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun la calit in ulei impreuna cu ceapa, ardeiul gras si morcovul- tocate marunt . Dupa ce se inmoaie legumele se adauga 3-4 cani cu apa si se...
Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam...
Se fierbe apa amestecata cu zaharul, pana cand se obtine un sirop gros, ca la dulceata. Se adauga untul si se amesteca pana la topirea completa. Siropul se pune fierbinte, putin cate putin, peste...
Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi...
Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina sare.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Ardeiul gras se curata de cotor si...
Se lasa foile la temperatura camerei pentru a se dezgheta, timp de o jumatate de ora.
In acest timp se prepara umplutura. Ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine pana...
Cum preparam taiteii de casa:
Punem intr-un castron faina. In mijloc adaugam oul batut, sare si putina apa. Amestecam (aproximativ 10 minute) pana obtinem un aluat omogen.
Intindem o foaie...
Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga, uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare.
Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele.
Intr-o tigaie...
Laptele se pune la fiert cu un praf de sare.
Cand clocoteste se pun taiteii si se fierb 10 minute.
Se pune si zaharul si se mai fierbe 5 minute.
Se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, se...
Puiul dupa ce a fost curatat,se trece prin flacara,se spala si se pune la fiert,in apa cu sare impreuna cu morcovi,ceapa, telina,ardei gras,sau zarzavat de la borcan.In cazul folosiri unei...
1.Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete potrivite.Le-am pus la fiert in apa rece cu sare,impreuna cu fasolea verde.Cand s-a fiert am pus l-a scurs si am lasat sa se raceasca.
2.Am pus o...
In primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...
Spalati, curatati si taiati bucati legumele : morcovul , ceapa si telin [ nu conteaza forma , cam de 2-3 cm ].
Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical atasand la acesta vasul cu...
Condimentati fileurile de pui cu sare, piper si condimente la alegerea vostra. Eu am folosit o rasnita care contine rozmarin, fulgi de ardei iute, patrunjel, usturoi. Bateti ouale si turnati-le...
In cuva masinii de paine se introduc ingredientele, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, iaurtul, oul + galbenusul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si in...
1. Intr-o cratita pui 1/2 apa la clocotit in care vei opari pentru cateva minute racii uscati ca sa ii decupezi mai usor. Poti sa ii dai cateva clocote daca sunt prea crocanti si se sparg la...
Cartofii se taie in 8 si se amesteca cu sare, piper, putin ulei de masline si paprika. Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute, pana sunt aurii si crocanti. ...
Se pune amidonul intr-un castron si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga zaharul, galbenusurile si inca putin lapte si se omogenizeaza (eu am pus lapte caldut si probabil din pricina asta s-au...
Pentru astazi am ales
Ciorba de toamna
Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam legumele si...
File de cod prajit cu salata de cartofi
Modul de pregatire al pestelui: Spalam pestele cu apa rece, dupa care il zvantam cu un prosop de hartie. Asezam bucatile de peste pe un castron si le condimentam cu: sare,piper,zeama de lamaie si...
Tarta cu pere si crema de vanilie
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema de...