Ciorba de toamna

de T I M E A in Ciorbe, 28 Oct 2013 | 18619 vizualizari

 

Imi plac mult ciorbele simple cu legume si profit de bunatatile pe care le primesc de la fiecare anotimp productiv. Toate legumele le-am avut din gradina parintilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 -3 l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic verde
  • 1 gulie
  • 1 felie telina
  • 1 varza mica
  • un cub de legume sau o lingurita vegeta
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de toamna:

Mai intai punem vasul cu apa la fiert.

Legumele le curatam si le spalam.

Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele.

Cand fierbe apa adaugam legumele si lasam la fiert la foc mic.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam varza taiata, adaugam cubul de legume si potrivim cu sare si piper.

Lasam sa fiarba in continuare si cand sunt toate legumele fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate marunt si mai lasam sa dea o data in clocot.

Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Servim cald cu smantana si ardei iute. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga orice legume de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post