Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 7584 vizualizari

 

Va invit sa degustati din aceasta prajitura delicioasa si foarte frageda! Pentru aluatul fraged m-am inspirat de la Miha, careia ii multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 100 g unt / untura
  • 2 cani faina (sau mai mult)
  • 2 oua
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Umplutura:

  • 500 g branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana (30% grasime)
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura rasa gris
  • 50 g stafide + o lingurita esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu branza dulce si stafide:

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.

Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.

Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Adaugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.

Vom obtine un aluat nelipicios (daca vedeti ca nu e asa, mai adaugati putina faina!!) pe care il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru 1 ora.

Umplutura de branza cu stafide:

Punem branzica intr-un bol, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si omogenizam usor.

Stafidele le punem la inmuiat in apa calduta amestecata cu esenta de rom si le lasam vreo 20 de minute.

Dupa 1 ora scoatem aluatul de la frigider, il framantam putin si il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.

Prima foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam umplutura.

Presaram stafidele deasupra, apoi asezam ce-a de-a doua foaie, o intepam din loc in loc cu o furculita apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit.

Coacem 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca usor.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi portionam...asta daca mai avem rabdare!!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Acest aluat nu este deloc pretentios sipresteaza la mai multe umpluturi: fie cu fructe (eu am incercat cu mere) sau chiar dulceata amestecata cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce si merisoare