Socata reteta bunicii, suc din flori de soc

de diana_k in Sirop / Compot, 9 Mai 2014 | 22031 vizualizari

 

 Socata reteta bunicii

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 10 flori de soc
  • 4,5 l apa
  • 600g zahar
  • 1 lamaie mare
  • 10g drojdie proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, suc din flori de soc:

 Socata reteta bunicii

Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati,  le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.  

Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar.  Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.

  Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta  si riscati sa curga lichidul pe afara!  

Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.  

Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat  strecuram sucul si il turnam in sticle.  Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, suc din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

JulyCris 1

09.05.2014, 22:25

mihaelar63 1

14.05.2014, 10:20

vai ce as mai bea !!!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:49

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii