Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)
Blat:
Crema de vanilie:
Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.
Crema de vanilie:
Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.
Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.
Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.
Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.
Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.
Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.
Feliati tarta( e mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere!