Tarta cu pere si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 31 Oct 2013 | 9882 vizualizari

 

Un vis frumos de tarta...combina un blat exceptional, o crema de vanilie delicioasa si pere aromate si zemoase...ce sa-ti doresti mai mult de la un desert? Cu drag va invit sa-l incercati :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 gr. faina
  • 150 gr. unt moale, dar rece( 85%)
  • 100 gr. zahar brun
  • 50 gr smantana groasa
  • 1 ou si un galbenus
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • vanilie
  • 150 gr zahar
  • 3 pere mari( sau 5 mici)
  • 1 lingurita zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si crema de vanilie:

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie.

Crema de vanilie:

Se pune intr-un ibric laptele, se adauga zaharul si vanilia si se infierbanta la foc mic.

Ouale se mixeaza, apoi se adauga faina si o cana din laptele caldut.

Cand laptele din ibric e fierbinte se pune compozitia de oua si se amesteca cu un tel continuu pana se ingroasa. Se tine pe foc 5 minute, se da deoparte de pe foc vasul si se raceste la jumatate.

Se intinde blatul de tarta pe o foaie de copt( eu am facut asta direct in forma). se aduce aluatul pana in marginea de sus. Intepam cu o furculita suprafata si punem crema de vanilie. Urmeaza feliile de pere. Se presara peste pere o lingurita de zahar brun cat mai uniform.

Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade.

Numai cand se raceste se intoarce, altfel riscati sa curga crema.

Feliati tarta( e  mai buna rece de la frigider) si serviti-o cu placere! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere