Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE135
PRIETENI165
Retete / Dulciuri

Desert turta dulce

In Dulciuri la 16 Ian 2021

Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în siropul format am încorporat 150 g făină.   Într-un castron am pus restul de...

Desert cu prune, miere si lavanda

In Dulciuri la 2 Aug 2020

Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei). Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma...

Desert turta dulce

In Dulciuri la 24 Ian 2020

Mai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun. Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat apoi untul și mierea. Am frământat până s-a omogenizat. Am pus aluatul într-o...

Desert Oreo cheesecake

In Torturi la 24 Ian 2020

Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri....

Desert tort spuma de ciocolata cu frisca

In Torturi la 13 Ian 2019

Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 12 Apr 2018

Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere. In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce...

Desert pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2018

Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru...

Tort Catifea rosie cu capsuni

In Torturi la 30 Iun 2016

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata. Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para. Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de...

Inghetata cu lapte condensat

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Am mixat usor ingredientele, am turnat compozitia obtinuta in diferite forme pe care le-am dat mai apoi la congelator, timp de 4-5 ore.

Sorbet de visine

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Am pus in blender visinele si ghimbirul si le-am maruntit. Le-am amestecat apoi cu mierea, scortisoara si coaja rasa de lamaie; compozitia rezultata am dat-o la congelator.

Inghetata cu zmeura

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Foarte simplu de preparat, multumesc Bucataras!! Am zdrobit zmeura, am amestecat-o cu mierea si cu iaurtul, cu ajutorul mixerului; am pus compozitia in forme si am dat formele la congelator.  

Biscuiti pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 11 Feb 2016

Am amestecat faina cu untul rece, taiat cuburi. Intr-un bol am amestecat oul cu zaharul, apoi am pus si colorantul. Am amestecat cele doua compozitii. Am format o minge din aluatul rezultat; am infoliat bila de aluat si am dat-o la rece, 20 de minute.   Am intins foaia de aluat si am...

Snickers

In Prajituri la 20 Dec 2015

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt.  Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana...

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2015

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 18 Oct 2015

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Chinezoaica

In Prajituri la 11 Oct 2015

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie. Mixam bine pentru incorporare. Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se...

Tort cu trei tipuri de mousse

In Torturi la 5 Aug 2015

Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de...

Sirop de zmeura, la rece

In Sirop / Compot la 2 Iul 2015

Intai culegem zmeura, sau o cumparam :) Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece. Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua...

Tort cu crema de branza si piersici

In Torturi la 1 Iun 2015

Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 4 Feb 2015

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei...

Panna cotta cu ananas

In Dulciuri la 5 Ian 2015

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute. Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin. Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie...

Banana bread

In Dulciuri la 22 Dec 2014

Mixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si omogenizam. Incorporam bananele. Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie...

Cheesecake cu fructe de padure

In Dulciuri la 22 Dec 2014

Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu unt si tapetam fundul acesteia cu amestecul de biscuiti; presam cu ajutorul unui pahar, urcand din...

Tort cu mascarpone si turta dulce

In Torturi la 21 Dec 2014

Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la...

Galette cu zmeura

In Prajituri la 21 Dec 2014

Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute. Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe...

Pancakes cu afine

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Am amestecat faina cu zaharul pudra si praful de copt si am incorporat-o in lapte; am adaugat oul batut si untul topit. Am omogenizat compozitia cu un tel in forma de para, dupa care am incorporat si afinele tavalite prin faina (acea lingurita de care era vorba la ingrediente). Afinele mele au...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta. Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare. Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in...

Prajitura cu nuci

In Prajituri la 15 Dec 2014

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de...

Chinese fortune cookies

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul. Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate...

Desert cu sampanie si zmeura

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia. In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie....

Afisate 1 - 30 din 73 retete    

Postari recente

publicat la 08.12.2022

Reteta de placinta cu ton

publicat la 28.01.2021

Supa crema de cartof dulce

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]