Am încercat și eu rețeta de pesto de leurdă și spanac, pe care am văzut-o la o emisiune TV; îmi place leurda, foarte mult, și am noroc că o colegă de-a mea are grijă să mă aprovizioneze în fiecare primăvară cu o porție generoasă de leurdă. Am făcut tot felul de salate, dar m-am amorezat de acest sos de cum l-am văzut pregătit în acea emisiune (nici măcar nu mai știu cum se numește aceasta - bine măcar că am reținut rețeta).
Am pus frunzele spălate și bine scurse, împreună cu restul ingredientelor într-un blender și le-am mixat bine. Sosul rezultat l-am transferat într-o tigaie și l-am încălzit puțin.
Am adăugat apoi pastele fierte conform instrucțiunilor de pe pachet și bine scurse și le-am lăsat în tigaie să se ”împrietenească” cu sosul.
Am mâncat mai apoi cu mare poftă :)
1
Puteți adăuga și miez de nucă, dacă doriți. Eu nu am avut la îndemână.