Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Minunata prajitura!!
Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si untul topit.
Adaugam si laptele si omogenizam cu telul.
Separat batem albusurile spuma cu sarea, adaugam otetul si zaharul tos. Batem pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Incorporam spuma de albus in compozitia cu galbenus, faina, lapte... Amestecam usor!
Turnam compozitia in tava unsa cu unt. Coacem in cuptorul preincalzit cca 45 de minute. In timpul coacerii compozitia se separa in straturi: baza (blat), crema, crusta.
Prajitura tremura putin cand scoatem tava din cuptor; lasam la racit, apoi portionam. Presaram cu zahar pudra.