Desert tort spuma de ciocolata cu frisca

de Xandrinne in Torturi, 13 Ian 2019 | 3077 vizualizari

 

O rețetă simplă, preluată dintr-o ”Cărticică Practică”

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 200 g ciocolată neagră
  • 80 g zahăr
  • 40 g făină
  • 250 ml frișcă foarte rece
  • 100 g zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort spuma de ciocolata cu frisca:

Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând.

Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se ține la cuptor 25 de minute (eu am lasat-o câteva minute în plus), apoi se lasă să se răcească în formă. Temperatura nu era specificată în rețetă eu am încins cuptorul la 180 de grade.

Pentru servit, se îmbracă tortul în frișcă bătută cu zahărul pudră (după gust) și se decorează după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spuma de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]