Snickers

de Xandrinne in Prajituri, 20 Dec 2015 | 7306 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun, cu drag!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 9 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 300 g nuca macinata,
  • 5 linguri faina,
  • 10 g praf de copt.
  • Glazura alba: 200 g ciocolata alba,
  • 2-3 linguri ulei.
  • Caramel: 12 linguri zahar,
  • 300 g unt,
  • 9 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 g nuci/alune prajite si tocate,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura: 200 g ciocolata,
  • 30 g unt.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. 

Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana blatul trece proba scobitorii.

Scoatem blatul din tava dupa ce s-a racit, indepartam foaia de copt si asezam blatul inapoi in tava (a mea are pereti detasabili).

Glasam toata suprafata cu ciocolata alba topita (la bain marie) impreuna cu 2-3 linguri ulei. Dam tava la rece.

Caramelizam cele 12 linguri de zahar pana capata o culoare aramiu deschis. Adaugam untul moale, cu grija, si amestecam pe foc pana se topeste zaharul.Dam putin deoparte de pe foc.

Separat mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana se albesc si isi maresc volumul. 

Incorporam compozitia de galbenus in caramel, avand grija sa turnam in fir subtire, cate putin, ca sa nu se coaguleze oul.

Punem iarasi vasul pe foc si amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase. Dam vasul deoparte si adaugam nuca/alunele. Omogenizam si turnam (cand s-a mai racorit) peste blatul glasat cu ciocolata alba.

Dam la rece 1-2 ore dupa care glasam prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu untul.

Taiem prajitura folosind un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si crema caramel (snikers de casa)