Negresa cu ciocolata si cafea

de Criss in Prajituri, 7 Oct 2011 | 13461 vizualizari

 

Mai mult mulatra decat negresa :), ca n-am pus suficient de multa cacao. Mi s-au parut suficiente 3 linguri, dar se pare ca n-au fost destule. Foarte buna oricum, cu blat pufos, textura usor umeda si aroma discreta de cafea.

 

INGREDIENTE

  • - 1 1/2 cana zahar
  • - 1 1/2 cana faina
  • - 1 cana de lapte
  • - 1 cana de ulei
  • - 5 oua
  • - 3 linguri de cacao
  • -1 lingurita cafea instant
  • - un plic de zahar vanilinat
  • - un plic de praf de copt
  • - 3 linguri dulceata de visine 
  • Crema:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • - 1 lingurita cafea instant
  • -300 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata si cafea:

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, cafeaua apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din aceasta compozitie se opreste o cana. Restul siropului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt, dulceata de visine si in final albusurile batute spuma. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit 25-30 minute, pana trece testul scobitorii.

Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat siropul de cacao ramas in care am adaugat o jumatate  sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri. Pe fiecare patrat se spriteaza crema ganache de ciocolata. In 100 ml frisca punem ciocolata rupta bucatele si o topim pe baie de aburi, apoi lasam la rece.

Dupa ce prajitura e gata si crema e rece, batem crema de ciocolata cu mixerul si adaugam restul de frisca. Batem pana se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata si smochine