Panna cotta cu ananas

de Xandrinne in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 5705 vizualizari

 

Minunat desert panna cotta asta! Nu m-as satura, cred, nici cu trei portii... Am gasit o varianta pe blogul Laurei Adamache, cu sos caramel. Eu am preferat fructele de padure.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
  • 75 ml lapte,
  • 70 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 10 g gelatina,
  • 100 g piure ananas (am folosit ananas conservat).
  • Pentru topping: 100 g fructe de padure (congelate),
  • 2-3 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ananas:

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.

Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.

Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.

Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.

Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.

Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine