VanessaAli

1

Bucataras
incepator

Sanpaul

Bucataras din 22.01.2014

RETETE55
PRIETENI189
Retete

Desert cheesecake de Craciun cu aroma de portocale si caramel

In Torturi la 17 Dec 2018

Baza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e gata tortul sa il putem scoate usor. Punem apoi biscuitii in tava si modelam baza. Crema:...

Desert tort fin cu nuca si smantana

In Torturi la 26 Noi 2018

Foile: Intr-un castron punem untul moale si il frecam cu zaharul (cel simplu si cel vanilat), dupa care adaugam ouale si mierea. Amestecam pana se incorporeaza bine si apoi punem si laptele. Incepem sa turnam faina si sa amestecam. Cand compozitia devine mai solida, punem si bicarbonatul....

Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

In Torturi la 26 Oct 2018

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit. Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza. Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic...

Desert prajiturele cu fulgi de porumb si ciocolata

In Dulciuri la 17 Sep 2018

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic pentru a se carameliza. Cand s-a obtinut caramelul, adaugam untul si amestecam bine, apoi ciocolata rupta in bucatele. Lasam pe foc pana cand se topeste de tot zaharul. Fulgii ii punem intr-un castron si turnam peste ei siropul, amestecand cu o lingura....

Paine integrala

In Piine la 19 Aug 2017

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea. Turnam peste faina apa cu zaharul si incepem sa framantam, apoi si apa cu sare si uleiul. In timp ce framantam, incorporam si...

Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate

In Prajituri la 22 Iul 2017

Blat:   Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam. Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom,...

Desert branzoaice trandafir

In Dulciuri la 3 Iun 2017

Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care...

Desert prajitura cu urda

In Prajituri la 20 Mai 2017

Pentru blat: Separam ouale si batem albusurile cu zaharul pana cand se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le turnam peste albusuri. Turnam si laptele si amestecam bine. Incepem sa adaugam treptat faina, folosind mixerul pentru incorporare. Dupa ce am pus cca. 1/2 din...

French toast cu iaurt in dry cooker

In Sandvisuri la 13 Mai 2017

Batem oul si albusul cu laptele si sarea. Taiem felia de paine in cuburi si o punem peste ou. Lasam 10' sa se imbibe. Punem dry cooker-ul pe aragaz, taiem telemeaua in cubulete mici si o punem in tigaie. Cand incepe sa se topeasca bine, turnam painea inmuiata in ou si acoperim cu capacul. Dam...

Desert Tiramisu reţetă originală, cu stracciatella

In Torturi la 7 Mai 2017

Tiramisu reţetă originală Pregatim cafeaua din timp si o lasam la racit. Intre timp, preparam crema: mixam frisca, apoi incorporam mascarpone si galbenusurile. Trufele le macinam in robotul de bucatarie si turnam in crema cca. trei sferturi. Amestecam bine. Incepem sa asamblam...

Placinta de linte la cuptor

In Mancaruri de legume la 25 Feb 2017

Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita. Punem lintea pe foc si o fierbem 30 minute. O facem pasta apoi, la robotul de bucatarie.  Curatam legumele si...

Prajitura cu gem si bezea

In Prajituri la 6 Feb 2017

Pregatim blatul Mixam galbenusurile cu zaharul, sarea, uleiul si laptele pana se topeste putin din zahar. Adaugam coaja de lamaie si incepem sa turnam faina, pana cand obtinem o compozitie, nu foarte lichida. In acest moment, adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Mai punem...

Tort cu ciocolata si banane

In Torturi la 8 Ian 2017

Crema: Cu o seara inainte, pregatim compozitia pentru crema (sau cu cel putin 5 ore). Procedam astfel: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit, o...

Negresa cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 6 Ian 2017

La blat : Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura. Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam...

Prajitura coco-vanilla

In Prajituri la 5 Ian 2017

Pentru foile de cacao Batem untul cu zaharul si galbenusurile, apoi incorporam laptele si esenta. Adaugam praful de copt, apoi faina si cacaua (pe care le cernem). Framantam bine aluatul pe care il impartim in doua parti egale. Pentru partea cu cocos Albusurile le-am batut...

Fursecuri de sezon

In Dulciuri la 23 Dec 2016

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute.  Scoti de la frigider si il...

Cozonac pufos cu nuca

In Dulciuri la 22 Dec 2016

Cerneti bine faina, de doua sau trei ori. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si cu putin lapte caldut (il incalzim pe tot), dupa care facem o gaura in faina si o turnam acolo, lasand sa se activeze vreo 10 minute, la loc caldut. In restul de lapte incalzit, punem zaharul. Cand s-a racit...

Budinca de gris cu caramel (Galatopita)

In Dulciuri la 10 Sep 2016

Intr-o cratita punem zaharul la caramelizat. Il supraveghem cu grija sa nu se arda, iar cand e auriu si topit tot turnam peste untul rece taiat in cubulete. Miscam cratita pentru ca untul sa ajunga pe suprafata zaharului. Cand untul s-a topit si el turnam peste cca. 300ml lapte,sarea si lasam...

Prajitura aromata din cozonac

In Prajituri la 8 Aug 2016

Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a...

Prajitura bicolora cu visine si ciocolata

In Prajituri la 20 Iul 2016

Scoatem samburii visinelor si le punem la stors. Intre timp pregatim blatul. Separam ouale si batem bine albusurile cu un praf de sare si cu zahar. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, iar dupa ce albusurile sunt batute le adaugam treptat , amestecand cu o lingura. Punem treptat si apa, dupa...

Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea

In Salate la 15 Iul 2016

Prima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si ii lasam la scurs. Intre timp: spargem 4 oua intr-un vas, razalim telemeaua si amestecam cu o...

Tort racoros cu mere si crema de whiskey

In Torturi la 26 Iun 2016

Incepem cu pregatirea blatului: Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare si cu zahar. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand cu o lingura de lemn intr-o singura directie. Punem 4 linguri de faina, apoi bicarbonatul stins cu otet si apoi restul de faina. Omogenizam bine. Turnam...

Prajitura Marisa

In Prajituri la 21 Apr 2016

Blat: Separam ouale si batem albusurile cu zahar.Galbenusurile le amestecam cu ulei dupa care le adaugam treptat in albus folosind o lingura de lemn. Turnam apoi si laptele. Punem treptat 5 linguri de faina si bicarbonatul stins cu otet. Incorporam apoi in aluat merele razalite si adaugam...

Cheesecake simplu la rece

In Torturi la 8 Ian 2016

Punem biscuitii digestivi in robot si ii maruntim bine. Ii turnam intr-un vas si ii amestecam cu untul topit.Turnam intr-o tava rotunda si aranjam uniform cu mainile pe fund (optional si pe margini). Batem frisca cu intaritorul,turnam branza,mierea si amestecam (gustati, si daca nu vi se pare...

Desert prajitura Kinder Maxi King

In Prajituri la 5 Ian 2016

Blat:  Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam....

Prajitura Fanta ( varianta mai dietetica)

In Prajituri la 2 Ian 2016

Blatul se prepara batand cele 5 albusuri cu un praf de sare peste care se adauga galbenusurile  frecate bine cu zahar si ulei. Se pun treptat cele 5 linguri de faina si praful de copt stins cu otet. Amestecam bine.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la...

Melcisori cu scortisoara (Cinnamon rolls)

In Dulciuri la 4 Sep 2015

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina,drojdie, praf de copt, zahar). Punem 2 linguri de unt,laptele caldut si cu ajutorul mainii framantam  , adaugand faina daca mai trebuie, pana cand avem un aluat nelipicios si elastic. Ungem un alt bol cu putin ulei si asezam aluatul in el,...

Placinta rustica cu piersici si afine

In Dulciuri la 1 Sep 2015

Ne ocupam la inceput de aluat. Untura o frecam bine cu zaharul si apoi cu oul.Punem lingurile de apa, apoi cateva linguri de faina. Stingem bicarbonatul si il amestecam in compozitie. Mai adaugam faina, amestecand cu lingura, apoi ne folosim de mana si il framantam pana nu mai e lipicios. Il...

Aloo Paratha - Pâine indiană

In Piine la 29 Aug 2015

Curatam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii punem intr-un bol. Urmeaza sa ii zdrobim foarte bine, ca pentru piure.Adaugam ceapa taiata...

Milkshake cu banane

In Dulciuri la 27 Aug 2015

Taiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine. Daca folositi miere/caramel: intr-un pahar (mie mi-au iesit cam 250 ml) puneti o lingura de miere/sos de caramel. Turnati in...

Afisate 1 - 30 din 55 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]