Sezonul dovleceilor a inceput! Majoritatea sunt obisnuiti sa manance dovlecel pane, inclusiv familia mea. Sincer, si mie imi plac , dar prajindu-i facem dintr-o leguma sanatoasa o mancare uleioasa. Avand multi dovlecei la dispozitie, m-am hotarat sa face ceva bun din ei pentru toata familia, si am ales acest sufleu. Dintre toti, tatal meu a fost cel mai incantat de cum a iesit , si lui de obicei ii place sa mearga pe clasic. Incercati reteta si spuneti-mi daca va place!
Prima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si ii lasam la scurs.
Intre timp: spargem 4 oua intr-un vas, razalim telemeaua si amestecam cu o furculita. Sunca o taiem in bucati patrate si o adaugam la compozitie. Adaugam si smantana, usturoiul,patrunjelul si piperul. Amestecam.
Turnam faina de malai si pesmetul,dupa care bicarbonatul stins cu otet si omogenizam.
Ne folosim de maini sa scurgem apa ramasa din dovlecei (sau de un tifon). Treptat ii adaugam si pe ei in compozitie si amestecam bine. Turnam totul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si decoram cu feliute de rosie pe deasupra. Dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora, sau pana cand este rumenit pe deasupra si copt si pe fund. Scoatem si savuram.
Pofta buna!