Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea

de VanessaAli in Salate, 15 Iul 2016 | 5982 vizualizari

 

Sezonul dovleceilor a inceput!  Majoritatea sunt obisnuiti sa manance dovlecel pane, inclusiv familia mea. Sincer, si mie imi plac , dar prajindu-i facem dintr-o leguma sanatoasa o mancare uleioasa. Avand multi dovlecei la dispozitie, m-am hotarat sa face ceva bun din ei pentru toata familia, si am ales acest sufleu. Dintre toti, tatal meu a fost cel mai incantat de cum a iesit , si lui de obicei ii place sa mearga pe clasic.  Incercati reteta si spuneti-mi daca va place!

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii
  • sare
  • 4 oua
  • 250g telemea
  • 4 linguri de smantana
  • 250g sunca
  • 4 catei de usturoi
  • piper dupa gust
  • o mana de patrunjel taiat
  • 6 linguri de pesmet
  • 4 linguri de faina de malai
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • o rosie pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea:

Prima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si ii lasam la scurs.

Intre timp: spargem 4 oua intr-un vas, razalim telemeaua si amestecam cu o furculita. Sunca o taiem in bucati patrate si o adaugam la compozitie. Adaugam si smantana, usturoiul,patrunjelul si piperul. Amestecam.

Turnam faina de malai si pesmetul,dupa care bicarbonatul stins cu otet si omogenizam.

Ne folosim de maini sa scurgem apa ramasa din dovlecei (sau de un tifon). Treptat ii adaugam si pe ei in compozitie si amestecam bine. Turnam totul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si decoram cu feliute de rosie pe deasupra. Dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora, sau pana cand este rumenit pe deasupra si copt si pe fund. Scoatem si savuram.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cous cous cu legume