Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate

de VanessaAli in Prajituri, 22 Iul 2017 | 3158 vizualizari

 

Am revenit cu prajiturile, si am zis sa incep cu o reteta delicioasa cu ciocolata. Este un desert minunat care va disparea rapid din farfurii.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • putina sare
  • 2 cani zahar ( de 200 ml)
  • o cana ulei
  • o cana lapte
  • 1 lingura rasa de bicarbonat + otet
  • esenta de rom
  • 5 linguri de cacao
  • 3-4 cani de faina

Umplutura:

  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar

Glazura:

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura ulei

Decor:

  • 100g alune
  • 100g zahar
  • 1 lingurita unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate:

Blat: 

Separam ouale si batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand zaharul se topeste. Turnam treptat uleiul in bolul cu galbenusuri si le amestecam.

Dupa ce am batut albusurile, adaugam galbenusurile peste si mixam in continuare. Punem apoi laptele si esenta de rom, iar mai apoi 3 cani de faina. Folosim mixer-ul pentru a amesteca. Adaugam apoi bicarbonatul pe care il stingem cu putin otet. Amestecam bine.

Cernem cacaua peste ingrediente si incorporam totul. Consistenta blatului trebuie sa fie ca si la chec. Daca este prea moale , mai adaugati faina, dupa care o turnam intr-o tava dreptunghiulara mare tapetata cu hartie de copt pe fund si margini.

Umplutura:


Branza de vaci o mixam cu zaharul si ouale pana cand nu mai are cocoloase si zaharul este relativ topit. Eu am folosit o branza nu foarte seaca si nu a fost nevoie sa adaug smantana. Daca branza pe care o aveti este mai seaca, dupa ce ati incorporat ouale, mai puneti 2-3 linguri de smantana.

Cu o lingura, luam apoi din umplutura si o punem peste blatul din tava, din loc in loc, astfel incat sa ajunga peste tot.

Pentru un efect marmorat, dupa ce ati terminat, amestecati cu lingura de sus in jos.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute. Prajitura trebuie sa treaca testul scobitorii si sa fie coapta si deasupra.

Oprim cuptorul si mai lasam prajitura acolo 30 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca complet. Cu ajutorul hartiei de copt, o luam si din tava dupa ce e rece.

Decor:


In timp ce prajitura se raceste, ne putem apuca de decor.

Caramelizam zaharul la foc mic, turnam untul si amestecam, dupa care punem alunele si cu ajutorul unei linguri, le trecem prin zaharul caramelizat.

Le scoatem pe un fund de lemn sau pe o tava si le lasam sa se raceasca complet.

Dupa, le punem intr-o punga rezistenta si le zdrobim, cat putem, cu un ciocan de bucatarie.  Folosim apoi robotul de bucatarie pentru o maruntire mai buna, sau un cutit lat daca va place mai grosier.

Glazura:


Topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam laptele si uleiul. Amestecam, apoi o luam de pe aburi si o lasam sa se solidifice cat sa o putem turna, dupa care o punem peste prajitura rece.

Presaram pe deasupra alunele caramelizate si prajitura este gata de savurat. E si mai buna dupa ce sta putin la frigider.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu branza de vaci si alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea, ciocolata si migdale