Paine integrala

de VanessaAli in Piine, 19 Aug 2017 | 5457 vizualizari

 

Am decis sa consum de acum inainte paine integrala, deoarece are mai multe fibre si e mai sanatoasa. La inceput cumparam din diverse magazine, dar nu prea imi place de obicei painea de cumparat, asa ca m-am gandit sa mi-o fac eu acasa. A fost mai usor decat ma asteptam si a iesit o paine grozava.

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina integrala
  • 150 g faina alba
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • aproximativ 700 ml apa calduta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala:

Amestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea.

Turnam peste faina apa cu zaharul si incepem sa framantam, apoi si apa cu sare si uleiul. In timp ce framantam, incorporam si restul de 300 ml de apa, pana cand obtinem un aluat cat mai nelipicios ( e posibil sa nu aveti nevoie de toata apa, sau din contra, de putin mai multa). Framantam bine, dupa care lasam intr-un loc uscat si caldut sa dospeasca pana isi dubleaza volumul ( o ora si ceva ).

Dupa ce a dospit suficient, il impartim in doua parti egale, luam pe rand cate o bucata si o mai lucram putin cu mana sa o intindem cat o tava de cozonac, apoi punem aluatul in respectiva tava tapetata cu hartie de copt cat sa acopere fundul si cel putin cele doua laturi lungi.

Mai lasam aluatul sa dospeasca aproximativ 45 minute in tavi, dupa care le bagam la cuptorul preincalzit, timp de aproximativ o ora sau pana e coapta painea bine.

Scoatem tavile si cu ajutorul hartiei de copt si painea, si o lasam la racit.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

19.08.2017, 23:08

miki_a 1

20.08.2017, 16:48

Bravo, Vanessa! O feliuță servesc și eu 🍞!

VanessaAli 1

22.08.2017, 13:25

Multumesc, va servesc cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline