De aceste Rusalii, am pregatit niste bunatati care i-au surprins placut pe cei din familia mea si nu numai.
Branzoaicele sunt un desert care imi amintesc de copilarie, de bunica mea, care de fiecare data cand avea urda ne facea ceva bun. Nu imi amintesc ca mama sa fi facut vreodata branzoaice, insa am primit niste urda si am vrut neaparat sa incerc si eu sa prepar cateva.
Acesta este rezultatul! Spre deosebire de bunica mea, eu le-am adaugat un plus: le-am dat forma de trandafirasi.
Va poftesc!
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Amestecam faina cu praful de sare si drojdia uscata. Intr-un bol, batem zaharul cu ouale si cu laptele caldut, presaram coaja rasa de lamaie, apoi il turnam peste faina si amestecam bine cu o lingura, apoi cu mana, pana obtinem un aluat nelipicios. Ungem cu putin ulei, marginile vasului in care este compozitia si o lasam la crescut , la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intre timp, pregatim umplutura: amestecam urda cu ouale, coaja de lamaie, zaharul (vanilat si simplu) si esenta. Urda mea a fost destul de seaca, asa ca a trebuit sa ma folosesc de mana pentru a incorpora totul.
Dupa ce aluatul a dospit, il turnam pe masa de lucru si il impartim in 10 bucati, aproximativ egale. Luam apoi cate o bucata, o facem in forma de bila si o intindem cu sucitorul astfel incat sa obtinem un cerc cu diametrul de cca. 10 cm. Punem in mijlocul lui aproximativ o lingura si jumatate din urda ( impartiti si umplutura la 10) si taiem aluatul pe care "sade" ca si in imagine ( ca si cum am face o stea cu 6 colturi).
Incepem apoi sa invelim urda cu petale, prima data, petalele cu numar par, apoi cele cu numar impar (ca si numerotarea din imagine).
Asezam branzoaicele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu amestecul de galbenus si lapte. Preseram deasupra zahar tos si dam la cuptorul preincalzit pentru cca. o ora, sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.
Branzoaicele sunt gata si pot fi servite in orice moment!
Pofta buna!
1
P.S.: branzoaica aia din colt este prima incercare :))