Fursecuri de sezon

de VanessaAli in Dulciuri, 23 Dec 2016 | 3426 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Ce faci cand ai doua galbenusuri ramase? Fursecuri! Aceste bunatati nu erau in planul de Craciun, insa nu vroiam sa risipesc ingrediente! Un-doi am cautat celelalte ingrediente, si noroc ca am avut unt moale la indemana. 
Au iesit mult mai bine decat speram! Rapid si usor, ai fursecuri pentru colindatori.

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 120g unt moale
  • 120g zahar pudra
  • 5-6 linguri de lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat+ otet
  • faina cat cuprinde ( aprox. 300g)
  • ornamente
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de sezon:

Frecam untul cu zaharul, galbenusurile, laptele si esenta. Pui catava faina ca sa nu fie o compozitie lichida, apoi pui bicarbonatul si il stingi cu otet. Mai pui faina cat sa nu mai fie lipicios, framanti bine cu mana si dai aluatul la frigider vreo 10 minute. 

Scoti de la frigider si il imparti in vreo 3 parti. Iei o parte si o intinzi bine, apoi decupezi cu formele. Le asezi in tava si pui ornamente pe fiecare fursec, apasandu-le sa intre putin in aluat.

Dai la cuptor pentru vreo 15-20 minute la 190 grade. Ies cam trei tavi din tot aluatul.

Dupa ce s-au racit complet le puteti pudra cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]