Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece

de VanessaAli in Torturi, 26 Oct 2018 | 2364 vizualizari

 

Am facut acest cheesecake pentru o persoana speciala, si va spun cu sinceritate ca e cel mai bun cheesecake la rece pe care l-am facut. Simplu, delicios si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • Crema:
  •  800 g branza de vaci Pilos sau alta branza cremoasa
  • 500 g frisca lichida
  • 2 linguri de esenta de vanilie (2 fiole dr. Oetker)
  • 150 g zahar/miere
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor:
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece:

Macinam biscuiti bine si ii amestecam cu untul topit.
Ii punem intr-o tava rotunda tapetata cu folie alimentara transparenta ( eu o folosesc pentru a putea scoate cheesecake-ul din tava dupa ce se intareste), modeland baza.
Gelatina: o punem intr-un bol cu cantitatea de apa precizata pe plic ( cantitatea mai mica ), si o lasam 10m la hidratat. Dupa cele 10m o punem pe baie de aburi pana se topeste, dar sa nu fiarba. Mai apoi o lasam la dezmortit.
Crema:
Batem frisca bine, apoi punem branza, esenta de vanilie si zaharul/mierea continuand sa mixam. Dupa ce gelatina nu mai e calda, ci e doar putin calduta, o adaugam la compozitie in fir subtire, avand grija sa omogenizam totul bine. Turnam totul peste baza de biscuiti, scuturand putin astfel incat crema sa se aseze cum trebuie.
O lasam cel putin 12h la intarit.

Decor:
Repetam procesul de la gelatina pentru crema, doar ca in loc de apa punem sirop de zmeura. Dupa ce gelatina s-a topit, o punem intr-un vas cu fund lat, eventual peste o hartie se copt, asa incat sa fie de o grosime suficient de mare pentru forme ( asta daca vrem sa facem forme). Dupa ce se raceste suficient, o punem la frigider pana cand se intareste ca un jeleu. Luam apoi o forma si decupam, punand pe cheesecake-ul intarit.
Daca nu doriti forme, lasati sa se raceasca doar putin, apoi turnati-o peste cheesecake ( gelatina ar trebui sa se incadreze in marginile tavii; cheesecake-ul meu deja era pana la margini, deci daca luati acesta varianta faceti compozitia de crema din cantitati mai mici ca sa va incapa si gelatina).

Dupa ce e gata intarit, puteti folosi folia sa scoateti cheesecake-ul din tava si sa il serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher