Ce sa faci cu cozonacul ramas, de care nimeni nu are pofta? Il transformi intr-un desert original si extrem de delicios!
Am pregatit aceasta prajitura pentru familia mea si cu exceptia mamei, care a vazut cum il pregateam, nimeni nu si-a dat seama ca e facuta din cozonac. Am convenit sa nu le spunem ca sa nu fie critici inca dinainte sa manance. Tuturor le-a placut!
Aceasta prajitura aduce o explozie de arome, iar daca sunteti fani ai scortisoarei ,o s-o iubiti. Servita cu o cupa de inghetata , este un desert excelent pentru vara si nu numai. Ma gandesc deja cum o sa o prepar la iarna si o s-o savurez calda , citind o carte.
Compozitie:
Bezea :
Punem laptele intr-o cratita mare pe foc. In cratita punem felii intregi de cozonac,ciocolata,scortisoara si stafidele ( inainte cu vreo 2 ore le puneti in apa calda cu esenta de rom pentru a se umfla) . Amestecam bine ca sa se imbibe laptele in cozonacel.Lasam pe foc pana s-a inmuiat bine si s-a topit ciocolata ,apoi luam cratita si asteptam sa se raceasca complet.
Dupa ce e rece adaugam ouale in compozitie si amestecam.
Punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora (sau pana vi se pare aproape gata).
Preparam bezeaua mixand albusurile cu zaharul. Scoatem tava de la cuptor si o intindem peste prajitura. Mai lasam la cuptor inca 10 minute pana se rumeneste putin bezeaua, apoi o scoatem. Dezlipim bezeaua de hartie folosind un cutit umed. Am terminat!
Cum spuneam, aceasta prajitura se poate manca calda sau rece, deci nu va trebui sa asteptati.
Pofta buna!
1
noi am savurat-o cu inghetata de vanilie de la Lidl :))