Tort racoros cu mere si crema de whiskey

de VanessaAli in Torturi, 26 Iun 2016 | 4882 vizualizari

 

Vara e aici si cu ea temperaturile dogoritoare. Avand pofta de ceva racoros, am cautat rapid o reteta si am dat peste acest diplomat de mere aspectos (http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-de-mere-64996.html). Cum nu-mi sta in fire sa copiez retete mot a mot, din nou am personalizat desertul si i-am adaugat niste ingrediente speciale. Va provoc sa-l incercati si sa-mi spuneti cum v-a iesit!
Un tort aromat si racoros, numai bun de savurat!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet

Strat de mere:

  • 8 mere medii (cca. 1kg)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 30g gelatina

Strat de frisca:

  • 250ml frisca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 intaritor de frisca

Crema de whiskey:

  • 50ml lichior de whisky
  • 3 linguri sos de caramel (http://www.bucataras.ro/retete/sos-de-caramel-71513.html) preparat mai gros

Decor:

  • ciocolata alba (cca. 30g)
  • nuci
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu mere si crema de whiskey:

Incepem cu pregatirea blatului:

Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare si cu zahar. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecand cu o lingura de lemn intr-o singura directie. Punem 4 linguri de faina, apoi bicarbonatul stins cu otet si apoi restul de faina. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava rotunda  cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt pe fund ,si o dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute (sau pana e rumenita si trece testul cu scobitoarea). Scoatem de la cuptor si din forma.Lasam la racit.

Stratul cu mere:

Spalam merele si le taiem pe fiecare in 4 scotand la fiecare feliuta partea cu samburii. Le punem la fiert in apa. Dupa ce sunt fierte bine, le turnam intr-o strecuratoare de paste si le punem  apoi in apa rece. Lasam cca. 5 minute sa se raceasca, dupa care luam fiecare felie si o decojim ca si pe cartofi, apoi o punem dinou in strecuratoare. Dupa ce am terminat, presam cu mana merele in sita sa se stoarca bine (eu le-am si zdrobit). Din sita le trecem in robotul de bucatarie, turnam peste ele zaharul si scortisoara si le facem piure ( gustati , iar daca nu vi se pare destul de dulce mai adaugati zahar; merele mele au fost destul de dulci).

Gelatina o preparam conform indicatiilor de pe ambalaj , dar 1/2 din apa necesara o inlocuiti cu vin alb amestecat cu o lingura de zahar (optional). Dupa ce ati preparat-o, o turnati peste piureul de mere (compozitia va fi destul de lichida, dar nu e nicio problema).

Asamblare:

Razuiti blatul preparat cu un cutit bun astfel incat sa indepartati "coaja" de deasupra. Ce ati indepartat amestecati in compozitia de mere. Asezam blatul inapoi in tava si turnam peste el compozitia. Nivelam si dam la frigider cateva ore bune (recomandat peste noapte).

Decor:

Dupa ce merele s-au intarit indepartam peretii tavei. Preparam crema de whiskey amestecand ingredientele precizate. 1/2 din amestec il intindem peste mere si presaram cateva stafide. Batem frisca cu intaritorul si cu scortisoara si o turnam peste, niveland.

Peste frisca stropim cu restul de crema. Ciocolata o maruntim cat mai fin cu un cutit si o presaram deasupra. Pe margine si in mijloc asezam nuci si stafide. Am terminat! Recunosc, am complicat reteta destul de mult, dar mi se pare mai palpitant asa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu mere si crema de whiskey" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolată cu marshmallow