Tabita _

4

Bucataras
grozav

București

Bucataras din 16.02.2013

RETETE301
PRIETENI343
Retete

Şodou

In Bauturi la 9 Mar 2013

Se incalzeste laptele si cand incepe sa fiarba, stingem focul. Galbenusul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se ia cate o lingura din lapte si se adauga peste galbenus, amestecand. Cand amestecul de lapte si galbenus e destul de lichid, se toarna in restul de lapte. Atentie : nu se...

Friptura de porc cu legume la cuptor

In Porc la 9 Mar 2013

Am incins cuptorul la 220 ° C. Am curatat si taiat legumele cubulete. Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi zdrobit.  Am pus carnea si legumele intr-un vas termorezistent. Am adaugat peste carne otet, ulei...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 7 Mar 2013

Am pus carnea la fiert impreuna cu ceapa intreaga. Am adaugat telina si radacina de patrunjel date pe razartoare. Am pus sare si delikat. Am fiert bine carnea, am scos ceapa. Am desfacut carnea de pe oase si am taiat-o bucatele. Am adaugat morcovii dati pe razatoare si orezul....

Supa de cartofi cu smantana

In Supe/Ciorbe la 7 Mar 2013

Se pune oala cu apa la fiert. Se taie ceapa si ardeiul marunt, morcovul rondele, cartofii, telina si pastarnacul cubulete. Se pun ceapa, ardeiul, morcovul, telina si pastarnacul la fiert 30 de minute. Se adauga cartofii si se fierb in continuare inca 15-20 de minute. Se asezoneaza cu...

Minestrone

In Supe/Ciorbe la 6 Mar 2013

Se fierb pastele in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj. Am pus o picatura de ulei ca sa nu se lipeasca. Se scot si se scurg de apa. Legumele se curata si se spala. Se taie rondele morcovii. Se toaca marunt ceapa, rosiile, prazul si telina.  Fasolea se clateste si se scurge...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 6 Mar 2013

Se incalzeste supa sau se fierbe apa cu un cub de concentrat. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt sau se dau pe razatoare. Se pun in supa. Carnea se condimenteaza si se amesteca cu orezul si oul. Se formeaza perisoarele. Se adauga dupa ce legumele sunt aproape fierte si se...

Pancakes (clatite americane) cu kiwi

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Intr- un castron se pun galbenusurile, untul moale, laptele si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile batute spuma si...

Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute.  Se incinge cuptorul la 190°. Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos. Capatul cu gem se pliaza putin...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

In Mancaruri cu carne la 4 Mar 2013

Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 3 Mar 2013

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine. Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si praful de sare.   Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de...

Chipsuri din zucchini (dovlecei)

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Se incinge cuptorul la 220°. Se spala zucchini. Se pot lasa in coaja. Eu i-am curatat de coaja. Se taie capetele. Se taie felii subtiri de 3-5 mm. Se dau prin cele 2 oua batute si amestecate cu putina sare,piper,condimente, apoi prin pesmet. Se pun intr-o tava tapetata cu...

Spirale in aluat de foietaj cu crenvursti si ketchup

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Aluatul se taie fasii de 1-1,5 cm. Se unge foietajul cu ketchup si se ruleaza aluatul pe crenvursti ca o spirala, suprapunand putin fasiile intre ele. Asezam crenvurstii in foietaj pe tava tapetata cu hartie de copt. Ii lasam 15...

Cartofi din biscuiti cu cacao si nuca de cocos

In Dulciuri la 2 Mar 2013

Se zdrobesc biscuitii sau se macina la robot.  Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun intr-un ibric pe aragaz pana ajung la punctul de fierbere. Zaharul vanilat se pune peste biscuiti. Se adauga siropul fierbinte pese biscuiti si se amesteca bine. Se formeaza bilute si se tavalesc...

Tort cu frisca si cirese

In Torturi la 1 Mar 2013

Am dat drumul la cuptor la 170°. Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la...

Supa de rosii

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2013

Se oparesc rosiile in apa clocotita 1-2 minute. Se descojesc. Se pun in oala, se acopera cu apa, sare, si se fierb 10 minute. Se scurge apa in care au fiert si se va adauga peste legumele calite. rosiile fierte se paseaza intr-un blender. Se toaca legumele marunt. Se incinge ulei intr-o...

Pancakes - clatite americane cu miere si dulceata de cirese

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Preparare clatite americane. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Intr- un castron se pun galbenusurile, untul topit, laptele si se amesteca bine. Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile...

Crochete din cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja pana intra furculita in ei. Ii lasam putin sa se raceasca,ii decojim si zdrobim. Zdrobim si branza si o amestecam cu cartofii zdrobita, faina, unul din oua, sare si piper. Formam crochetele in forma pe care o dorim. Le trecem prin oul batul si pesmet...

Cozonac cu stafide si cacao

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Faina sa cerne de 3 ori, este foare important daca doriti sa aveti un cozonac pufos. Apoi se pune intr-un castron mai mare. Am incalzit laptele la foc mic si l-am amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Am facut maiaua. Am dizolvat drojdia in 1-2 linguri de lapte caldut (f putin) si am...

Tarta cu ciocolata, kiwi si banane by Tabita

In Prajituri la 25 Feb 2013

Am pornit cuptorul, la 210°.   Am topit untul si l-am lasat putin la rece. Am amestecat untul topit cu zaharul, apoi cu faina. Treptat am adaugat cate o lingura de apa pana s-a format un aluat legat care se poate modela. Am pregatit forma (tava), am uns-o cu putin ulei si am...

Tocanita de ciuperci cu carne de porc

In Porc la 25 Feb 2013

Bucatelele de carne, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele se pun in uleiul incins. Se lasa cateva minute si se adauga apa fiarta cat sa-I acopere. Se adauga rosiile rase si se lasa sa fiarba in continuare. Separat se taie ciupercile feliute si se pun in putin ulei incins si se...

Chec cu felii de banana

In Prajituri la 23 Feb 2013

Se da drumul la cuptor (160°) . Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga...

Snitel vienez

In Porc la 22 Feb 2013

Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu ciocanul de snitele sau cu fundul unei cratite, avand grija sa nu se zdrobeasca carnea. Pesmetul...

Salata vieneza de cartofii

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2013

Se curata cartofii, se taie rondele de 1 cm si se fierb 20 de minute, stingem focul si ii mai lasam putin. Atentie sa nu se zdrobeasca . Ceapa se taie Julien si se pune peste cartofii scursi. Se face un dressing din apa, sare , piper, ulei de masline, otet, zahar.   Se pune...

Supa-crema rosie

In Supe la 21 Feb 2013

Se taie legumele cuburi si se calesc. Se adauga supa peste legume si se lasa la fiert 15 minute din momentul fierberii. Se paseaza cu blenderul legumele fierte. Se adauga laptele. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se repune la fiert pentru inca cateva minute. Se adauga...

Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)

In Dulciuri la 20 Feb 2013

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor. Se pune aluatul peste  putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri...

Andive umplute cu sfecla rosie

In Salate la 20 Feb 2013

Andiva se curata de frunzele exterioare, se trece printr-un jet de apa, doar cateva secunde, altfel devine amara. Se rade sfecla rosie pe razatoarea mica sau se toaca la robotul de bucatarie. Se umple andiva cu sfecla rosie. Se stoarce portocala si se stropeste pe deasupra cu sucul de portocala.

Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos

In Dulciuri la 19 Feb 2013

Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o...

Farfalle cu mazare si brocolli

In Farfalle la 19 Feb 2013

Se pun pastele la fiert in apa cu sare si ulei, si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, fierbem apa intr-o oala si oparim mazarea si broccoli. Fierbem 4-5 minute. Dupa  ce au fiert pastele se trec printr-un jet de apa rece si se scurg. Legumele fierte se pun...

Shake de rodii cu portocala si banana

In Cocktail la 18 Feb 2013

Se desface rodia. Se mixeaza boabele de rodie la blender. Se strecoara de samburii zdrobiti. Pulpa de rodie se pune intr-un pahar. Banana si portocala se mixeaza la blender pana se obtine o pasta omogena si apoi se adauga peste pulpa de rodie. Pentru decor se pot pune deasupra frisca si...

Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Cum se prepara Hrenzele ca-n Maramures reteta bunicii Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica sau in robotul de bucatarie. Se amesteca cu ouale, faina, praful de copt, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Cand se incinge se pune din compozitie...

Afisate 271 - 300 din 301 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2021

Varza dulce calita cu rosii

publicat la 25.12.2020

Ciorba de fasole verde cu scarita

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]