Este pentru prima data cand le fac clatite americane. Sunt excelente, usor de facut.
Preparare clatite americane.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma cu zaharul.
Intr- un castron se pun galbenusurile, untul topit, laptele si se amesteca bine.
Se adauga faina si praful de copt trecute prin sita, continuand amestecarea. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam bine.
Se incinge tigaia, se pune o picatura de ulei si cu ajutorul unui polonic punem cate putin din compozitie,aluat de forma unei gogosi, in centrul tigaii. Dupa ce capata o culoare usor maronie, le intoarcem.
Clatitele americane pot pudra cu zahar sau orna cu topping, eu am folosit miere si dulceata de cirese pe care am facut-o anul trecut.
Mi-au iesit 10-12 bucati de clatite americane.
1
Eu am pus si un plic de zahar vanilat in compozitia de clatite americane.
2
Untul topit se lasa putin la racit pentru ca aluatul sa iasa fraged.