De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa ca am trecut la executare folosindu-mi imaginatia si a iesit ceva foarte delicios si satios.
Cantitatile se pot modifica in functie de posibilitati si preferinte.
Sper sa va placa.
Se condimenteaza carnea.
Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici.
Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Amestecam continuu. Lasam 5-10 minute sa fiarba in sos propriu.
Adaugam ceapa si morcovii, continuand sa amestecam din cand in cand. Lasam inca 10 minute.
Scurgem sosul ce a mai ramas si inmuiem painea in el.
Lasam putin sa se raceasca carnea tocata calita.
Pornim cuptorul la 180°.
Batem 2 oua si le amestecam cu 3/4 din amestecul de carne tocata, cu miezul de paine inmuiat in sos si cu 3/4 zucchini. Framantam putin cu mana.
Pregatim un vas termorezistent, ungem cu unt si tapetam cu pesmet si punem compozitia in el.
Deasupra un strat din amestecul cu carnea tocata ramasa si peste zucchini ramasi. Deasupra punem inca un ou batut si punem la cuptor pentru 45-60 minute.
Se formeaza deasura o crusta frumoasa, aurie.
1
Se poate servi cu smantana.
2
Se serveste calda sau rece.