M-am gandit ca daca tot e chec cu banane, atunci sa se vada bananele.
Se da drumul la cuptor (160°) .
Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.
Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se introduc feliile de banana vertical in compozitie, cu interiorul paralel cu lungimea checului.
Se da la cuptor la 160 ° pentru 30-35 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.
Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.
1
Feliile de banana se pot pasa si introduce in compozitie, eu le-am vrut intregi.
2
Atentie! Este foarte important albusurile sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul